Italijos parduotuvė metų metus pardavinėjo arbatą su kokainu

Paiškėjo, kad Italijos parduotuvėse jau daug metų buvo pardavinėjama žolelių arbata su kokaino pėdsakais, pranešė „The Independent“.

Mediko dėmesį taip pat atkreipė tai, kad vairuotojas džiaugėsi žvalinamuoju šios arbatos poveikiu – esą jos išgėrus jam būdavo lengviau susikaupti vairuojant.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Mediko dėmesį taip pat atkreipė tai, kad vairuotojas džiaugėsi žvalinamuoju šios arbatos poveikiu – esą jos išgėrus jam būdavo lengviau susikaupti vairuojant.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2015, 9:04 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:54 AM

Tačiau tai paaiškėjo tik tada, kai 38 metų autobuso vairuotojo iš Genujos organizme aptikta šio narkotiko.

Vairuotojas Roberto tikino, kad narkotikų tikrai nevartoja, tad teigiamą testo rezultatą galėjo lemti nebent neseniai išgertas puodelis arbatos „Delisse alla coca“.

Gydytojas paprašė atnešti šios arbatos pakelius. Mediko dėmesį taip pat atkreipė tai, kad vairuotojas džiaugėsi žvalinamuoju šios arbatos poveikiu – esą jos išgėrus jam būdavo lengviau susikaupti vairuojant.

Išgėręs puodelį šios arbatos gydytojas taip pat atliko testą, kuris parodė, kad ir jo organizme atsirado kokaino.

Apie arbatą su kokainu buvo informuotos ir teisėsaugos institucijos. Pareigūnų nuostabai, parduotuvės, kuri pardavinėjo šią arbatą, savininkas turėjo visus reikalingus dokumentus ir teisėtai pirko arbatą iš Milane įsikūrusio tiekėjo iš Peru.

Policija konfiskavo žolelių arbatą po to, kai ištyrė ir pačius jos pakeliui, ir juose aptiko nedidelius kokaino kiekius.

Peru arbata su kokos lapais buvo geriama jau tūkstančius metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.