„Charlie Hebdo“ išpuolių memorialinėje lentoje – klaida

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir Paryžiaus merė atidengė memorialinę lentą skirtą atminti išpuoliams prieš „Charlie Hebdo“ redakciją, tačiau greitai ją teko ir vėl uždengti, nes vieno žuvusio karikatūristo pavardė buvo užrašyta neteisingai, praneša „The Independent“.

Žymaus karikatūristo pavardė buvo įrašyta neteisingai.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Žymaus karikatūristo pavardė buvo įrašyta neteisingai.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2016, 12:50 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:22 PM

Jos atidengimą prie pastato, kur „Al-Qaeda“ įkvėpti teroristai nušovė 11 žmonių, stebėjo aukos artimieji, kiti garbingi svečiai, kariuomenės atstovai ir policija.

Memorialinėje lentoje rašoma: „Teroristinės atakos prieš žodžio laisvę aukų atminimui,“ o po juo išvardinti žuvusieji.

Lentoje buvo įrašyti karikatūristų slapyvardžiai, pavyzdžiui Charb ir Cabu, tačiau susirinkusieji netruko pastebėti, kad vienos aukos pavardė užrašyta neteisingai.

Georges Wolinski lentoje tapo „Georges Wolinsky“.

Jis buvo vienas žinomiausių Prancūzijos karikatūristų, kuris pasirašinėjo kūrinius savo pavarde ir nuo 1971 iki 1980 metų buvo „Charlie Hebdo“ vyriausiasis redaktorius.

G.Wolinksis išliko komandos širdyje iki pat savo mirties, o 2005 metais gavo aukščiausią Prancūzijos apdovanojimą – Garbės legiono ordiną.

Socialiniuose tinkluose pasklidus žiniai apie šią klaidą radijo „Europe1“ korespondentas pranešė, kad lenta buvo uždengta juodu audiniu.

Paryžiaus merės Anne Hidalgo biuras sakė, kad G.Wolinskio našlei buvo pranešta apie šią klaidą, dėl kurios kaltinama graviravimo įmonė ir teigė, kad šis nesusipratimas bus kuo greičiau ištaisytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.