Rusijos patriotus gaubs vado V. Putino kvapas

Jei šią žiemą einant pro vyrą gatvėje padvelks juodųjų serbentų ir eglių kankorėžių kvapas, gali būti, kad jis pasipurškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino kulto įkvėptu aromatu.

Rusijoje jau parduodamų kvepalų pakuotėje įspaustas V.Putino profilis.
Rusijoje jau parduodamų kvepalų pakuotėje įspaustas V.Putino profilis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2016, 6:19 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 8:05 PM

„Lyderių numeris vienas“ („Leaders Number One“ ). Taip vadinasi naujieji kvepalai, kuriuos sukurti paskatino Rusijos lyderis.

Prabangiausiuose Maskvos prekybos centruose šiuo aromatu pradėta prekiauti praėjusios savaitės ketvirtadienį, dar neatšventus Naujųjų metų. Taigi rusai dar turėjo galimybę padovanoti kvepalus draugams ar artimiesiems.

Tiesa, rusams, panorusiems įsigyti naująjį aromatą, teko gerai pakratyti kišenes. 100 mililitrų talpos buteliuko kaina – 6,5 tūkst. rublių (apie 82 eurus).

Kvepalai supilti į siaurą nepermatomo juodo stiklo buteliuką, ant kurio įspaustas Rusijos prezidento profilis ir įrašyti žodžiai: „Įkvėpta Vladimiro Putino“.

Tačiau kuo kvepia savo kultą puoselėjantis Rusijos lyderis?

„Tai šiltas kvapas, bet su charakteriu.

Jis yra švelnus ir tuo pat metu labai stiprus“, – pasakojo iš Baltarusijos kilęs kvepalų kūrėjas Vladislavas Rekunovas, kuriam V.Putinas tapo naujojo aromato mūza.

„Aromatinė kompozicija buvo sukurta taip, kad kvepalai būtų šilti, apibrėžti ir, kaip aš tai pavadinčiau, vienijantys. Todėl tai tikrai nėra agresyvus aromatas. Jis labiau patrauklus ir natūralus“, – sakė kūrėjas, kurį įkvėpė V.Putino kalbų vaizdo įrašai.

Tiesa, tikrai ne visiems šis aromatas atrodo patrauklus, juo labiau – prabangus.

„Atvirai sakant, kvepia kaip koks pigus odekolonas“, – raukėsi vienas maskvietis, sutikęs išbandyti prezidentinius kvepalus.

Vis dėlto pats V.Rekunovas tikisi, kad juodųjų serbentų ir eglių kankorėžių aromatu netrukus norės kvepintis ir V.Putinas.

Be to, parfumerininkas rengiasi sukurti dar ir moterišką kvepalų „Lyderių numeris vienas“ versiją.

V.Putino profiliu papuoštų kvepalų galima įsigyti prabangioje Maskvos universalinėje parduotuvėje GUM Raudonojoje aikštėje. Kvepalus galima užsisakyti ir internetu.

Tai – tik dar viena su V.Putino kultu susijusi prekė, kuri galės papildyti tikrų dabartinio valdančiojo režimo patriotų kolekciją.

Prezidento gerbėjai jau seniai šluoja marškinėlius su V.Putino atvaizdu ir jais dabinosi per atostogas Egipto bei Turkijos paplūdimiuose – kol pats šalies lyderis neuždraudė vykti į šias šalis.

Kai kurie kasryt gerdami kavą lūpas glaudžia prie puodelių su prezidento V.Putino atvaizdu, o į sekcijas stato jo lėles.

Dar kiti šluoja prabangią sportinę aprangą: prezidentas savo mėgstamiausią sportinį kostiumą parodė, kai kartu su premjeru Dmitrijumi Medvedevu liejo prakaitą Sočio sporto centre, o šią treniruotę transliavo visos Rusijos televizijos.

Taip pasipuošusiems Rusijos patriotams liks tik pasikvepinti. („Radio Free Europe“, „The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.