Atsiskyrėlė serbė milžinišką palikimą išdalino kaimynams

Serbijoje gyvenanti atsiskyrėlė iš savo velionio vyro paveldėjo beveik milijoną Australijos dolerių (650 tūkst. eurų), tačiau nepasiliko nė cento palikimo.

„Man nereikia tų pinigų. Užtenka, kad turiu duonos, vandens ir malkų, kad galėčiau pasišildyti žiemą“, – Serbijos naujienų portalui B92 aiškino moteris.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
„Man nereikia tų pinigų. Užtenka, kad turiu duonos, vandens ir malkų, kad galėčiau pasišildyti žiemą“, – Serbijos naujienų portalui B92 aiškino moteris.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
M.Zlatič gyvena iš purvo nudrėbtoje trobelėje rytinės Serbijos kalnuose<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
M.Zlatič gyvena iš purvo nudrėbtoje trobelėje rytinės Serbijos kalnuose<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2016, 1:23 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:02 AM

86 metų Marija Zlatič gyvena iš purvo nudrėbtoje trobelėje rytinės Serbijos kalnuose. Prieš penkerius metus ji sužinojo, kad mirė Australijoje gyvenantis jos vyras, su kuriuo serbė nebepalaikė jokių ryšių.

2011 metais ji paprašė kaimynės pagalbos, o ši po ilgų paieškų padėjo jai išsiaiškinti apie palikimą.

Nuo to laiko moteris visus savo paveldėtus pinigus išdalino bendruomenei, kuri ja rūpinasi.

„Man nereikia tų pinigų. Užtenka, kad turiu duonos, vandens ir malkų, kad galėčiau pasišildyti žiemą, – Serbijos naujienų portalui B92 aiškino moteris. – Ten, kur greitai iškeliausiu, pinigai nereikalingi, tad aš juos išdalinau tiems, kuriems jų labiau reikia“.

M.Zlatič pasakojo, kad kartu su savo vyru Momcilo jie 1956 metais persikėlė į Gilfordo miestą Vakarų Australijoje.

M.Zlatičius čia dirbo staliumi gamykloje, o jo žmona prižiūrėjo namus. Tačiau moteris po pusantrų metų Australijoje nusprendė grįžti atgal į Serbiją, kur norėjo pasirūpinti sergančia savo motina.

Serbe niekada nebesugrįžo į Australiją net ir po savo motinos mirties, tačiau susirašinėjo laiškais su vyru, kuris tikino grįšiantis pas ją tada, kai išeis į pensiją.

Išgirdusi gandus apie vyro mirtį, ji tik po ketverių metų sugebėjo gauti patvirtinimą iš teisininkų Australijoje, o palikimo perdavimas truko dar ilgiau.

Pasirodo, M.Zlatičius Australijoje buvo įsigijęs kelias galvijų fermas, o po jo mirties jos buvo įvertintos beveik 1 mln. Australijos dolerių, kurie buvo perduoti M.Zlatič.

Kaimynei, kuri padėjo atgauti palikimą, už darbą serbė buvo pažadėjusi atiduoti 30 proc. palikimo, tačiau bendruomenė, kuriai M.Zlatič perdavė savo turtą, šių pinigų pagalbininkei taip ir nedavė.

O M.Zlatič su savo šunimis, kuriuos vadina geriausiais savo draugais, ir toliau gyvena kalnuose. Kaimynai kartais ateina jos aplankyti ir sukapoja malkų, kuriomis moteris galėtų pasišildyti savo trobelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės