Skyrybos su lietuvaite britų milijonieriui kainavo prabangų namą

Valytoja Nacionalinėje galerijoje dirbusi lietuvė Greta Černiauskaitė sužavėjo turtuolį britą ir buvo lepinama dovanomis. Kai pora nusprendė skirtis, moteris pareiškė, kad jai priklauso jųdviejų namas Sobridžverte, nes jis buvo mylimojo dovana, kurią šis pažadėjo jai atiduoti, „kad ir kas nutiktų“, skelbia „The Telegraph“.

Moteris teigė, kad namas buvo vyro dovana jai.
Moteris teigė, kad namas buvo vyro dovana jai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 9:33 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 7:38 AM

62-ejų santechnikos magnatas Johnas Hogginsas tikino, kad 47-erių lietuvė G.Černiauskaitė reikalavo jai nupirkti namą ir „daugumos Bondo gatvės parduotuvių prekes“.

Verslininkas dabar buvusiai mylimajai turės atiduoti 650 tūkst. svarų (854,5 tūkst. eurų) vertės namą.

Kaip skelbia dienraštis, draugaudamas su G.Černiauskaite verslininkas nupirko jai 160 tūkst. svarų (210 tūkst. eurų) kainuojantį „Bentley“ markės automobilį, finansavo maždaug 100 tūkst. svarų (131 tūkst. eurų) kainavusius apsipirkimus drabužių ir papuošalų parduotuvėse, taip pat išleido 8 tūkst. svarų (10,5 tūkst. eurų) monogramomis papuoštai patalynei ir rankšluosčiams, kurie buvo atsiųsti iš Milano.

Pora mėgavosi būstu Hartfordšyre, Ispanijoje, Floridoje. Keliavo atostogauti į Aliaską, Kubą, Tailandą ir Mauricijų. Iš verslo imperijos J.Hogginsas kasmet sau išmokėdavo apie 150 tūkst. svarų (197,2 tūkst. eurų), o mylimajai, nors ši nieko nedirbo, mokėjo iki 93 tūkst. svarų (122 tūkst. eurų) atlyginimą.

Kai pora po devynerių metų draugystės nutarė pasukti skirtingais keliais, G.Černiauskaitė, kuri dabar yra modelis ir verslininkė, patikino turinti teisę į jų 650 tūkst. svarų (854,5 tūkst. eurų) vertės namą. Tai esą buvo mylimojo dovana.

Teisme J.Hogginsas tvirtino, kad 2009-aisiais, kai pirko šį namą, pats mokėjo užstatą ir išmokėjo paskolą.

Tačiau Londono pirmosios instancijos teismas nutarė, kad namas yra ir visuomet buvo lietuvės. Teisėja Anna McAllister nusprendė, kad būstas buvo „dosnaus“ vyro „dovana“, o šis vėliau įsikalė į galvą, kad mylimoji vaikėsi tik jo pinigų.

„Nėra jokių abejonių, kad Johnas buvo labai dosnus visus tuos metus ir kad didelės pinigų sumos ėjo per jo rankas, – sakė teisėja A.McAllister. – Iš visų įrodymų aišku, kad Johnas dabar labai pyksta ant Gretos ir įtikino save, kad moteris nuo pradžių siekė iš šių santykių finansiškai išpešti viską, ką tik gali. Jis mėgino įrodyti, kad šie santykiai ėmė blogėti jau nuo 2007-ųjų, bet jis liko su Greta tik todėl, kad jauniausias jo sūnus ją dievino.“

Teisėja taip pat tvirtino, kad nėra jokių abejonių, kad nuo 2005-ųjų iki 2011-ųjų Greta mėgino pastoti.

„Sprendžiant iš dokumentų, kuriuos mačiau, taip pat aišku, kad vyras buvo išskirtinai dosnus, kai kas gali pasakyti impulsyvus vyras, kurio gyvenimas ne visada lengvas“, – sakė teisėja.

Pora susipažino 2004-aisiais, kai J.Hogginsas skyrėsi su pirmąja žmona. G.Černiauskaitė iki tol buvo ištekėjusi dukart.

J.Hogginsas vadovavo keletui santechnikos ir apšiltinimo įmonių. Pora gyveno Hodsone ir niekada nepersikėlė į namą, dėl kurio vėliau kilo ginčų. J.Hogginsas teigė, kad mylimoji atsisakė ten keltis, nes name buvo per maža drabužinė. O pati G.Černiauskaitė tvirtino, kad jie namą laikė tik savaitgaliams. 

Namas buvo užrašytas moters vardu, tačiau vyras tvirtino, kad taip buvo pasielgta tik todėl, kad būtų lengviau gauti būsto paskolą, nes jis pats jau turėjo skolų.

Tačiau teisėja nusprendė: „Aš priimu Gretos įrodymus ir ypač tai, kad Johnas užtikrino ją: kad ir kas atsitiktų, ji gaus tą būstą. Nors nedirbo jo kompanijai, aš pripažįstu, kad ji padarė daug, kad palengvintų jam gyvenimą ir padėtų su vaikais.

Neabejoju, kad ir kokia devynerius metus trukusių santykių baigties priežastis, jie nebuvo nelaimingi, kaip dabar nori įrodyti Johnas. Iš parodymų aišku, jog Johnas buvo numatęs, kad Gretai turėtų teisiškai priklausyti turtas.“

Teisėja A.McAllister taip pat pridūrė: „Johnas per tuos metus Gretai skyrė dideles sumas pinigų. Jeigu jis galėjo skirti 100 tūkst. svarų blizgučiams, nėra priežasties manyti, kad dar 100 tūkst. svarų užstato ir pinigai paskolai apmokėti turėtų būti priskiriami kitai kategorijai.“

Pora galutinai išsiskyrė 2013-iaisiais. J.Hogginsas nuo to laiko jau spėjo vesti kitą moterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.