Buvęs V. Putino sargybinis papasakojo apie susidūrimą su meška

Buvęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino asmens  sargybinis, neseniai tapęs į pietus nuo Maskvos esančios Tulos srities gubernatoriumi, pasakojo, kad jam yra tekę susidurti su mešką prie V.Putino rezidencijos, skelbia „The Associated Press.“

Buvęs Rusijos prezidento V.Putino sargybinis A.Diuminas neseniai buvo paskirtas Tulos srities gubernatoriumi<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Buvęs Rusijos prezidento V.Putino sargybinis A.Diuminas neseniai buvo paskirtas Tulos srities gubernatoriumi<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 7:15 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:37 PM

Antradienį išspausdintame dienraščio „Kommersant“ interviu, 43 metų Aleksejus Diuminas atskleidė, kaip V.Putinui miegant prezidento rezidencijoje jis budėjo ir už stiklinių durų pamatė mešką.

„Mes žvelgėme vienas kitam į akis, meška truputėlį žengė atgal, o aš atidariau duris ir sušaudžiau visas savo pistolete esančias kulkas jai po kojomis. Bet man pagailo meškos“, – detalizavo A.Diuminas.

A.Diuminas tęsė sakydamas, kad gyvūnas pasitraukė, o V.Putinas jį vėliau pagyrė už meškos pasigailėjimą.

Daug komentatorių svarstė, kad A.Diumino politinis rangas greitai kils, kai praeitą savaitę V.Putinas jį paskyrė Tulos srities gubernatoriumi.

Kai kurie net kelia mintį, jog V.Putinas drūtąjį generolą ruošia tapti savo įpėdiniu. Tačiau kol kas tokiems svarstymams nėra pagrindo, nes dabartinis Rusijos prezidentas nerodo ketinimų atsisakyti pareigų, kai jo kadencija baigsis 2018 metais.

Tylusis pareigūnas daug neatskleidė apie tarnybą V.Putinui, tačiau pasidalino dar nežinomomis detalėmis apie paslaptingąjį Rusijos lyderį, kuriuo domisi tiek jo draugai, tiek jo priešininkai.

A.Diuminas prisiminė, kaip lankantis Čečėnijoje po sukilėlių nugalėjimo, V.Putinas grįždamas namo įlipo į atsarginį, o ne į pagrindinį sraigtasparnį.

A.Diuminas bandė perspėti prezidentą, kad šis pasirinko ne tą sraigtasparnį, tačiau V.Putinas į tai nekreipė dėmesio. Sraigtasparnis su V.Putinu saugiai grįžo, o tas, į kurį turėjo įlipti ir kuriame tuo metu sėdėjo A.Diuminas užsidegė ir turėjo avariniu būdu nusileisti iškart po pakilimo.

„Tą akimirką maniau, kad man galas,“ – atskleidė A.Diuminas, pristatydamas šį įvykį kaip V.Putino sėkmės atvejį.

Ilgai tarnavęs V.Putino sargybiniu, jis 2014 metais gavo generolo rangą ir buvo paskelbtas Rusijos kariuomenės specialiųjų pajėgų vadu. Šios pajėgos yra elitinių karių grupė, kuri atlieka jautrias užduotis užsienyje.

Kaip teigė buvęs generolas: „Specialiųjų pajėgų veikimo zona yra visas pasaulis.“

Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės skelbė, kad būtent A.Diuminas vadovavo Maskvai draugiško buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus išgabenimui po 2014 metų gatvėse vykusių protesto akcijų, kurios pasibaigė prezidento išvarymu iš posto.

Pats A.Diuminas tokius teiginius pavadino „mitu.“

Naujasis Tulos srities gubernatorius taip pat atsisakė komentuoti žiniasklaidos teiginius, kad jis užėmė svarbią rolę Rusijai aneksuojant Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį 2014 metų kovą.

A.Diuminas nesileido į smulkmenas, bet minėjo, kad gavo tautos aukščiausio rango karinį apdovanojimą – Rusijos didvyrio medalį – už „atliktas ypatingas užduotis.“

2015 metais A.Diuminas buvo paskelbtas sausumos pajėgų vado pavaduotoju, o gruodžio mėnesį tapo gynybos ministro pavaduotoju.

Interviu metu karininko sūnus A.Diuminas nerodė jokių politinių ambicijų ir pristatė save patį kaip karininką, kuris priimdamas naujas pareigas klauso nurodymų.

„Kai man pasiūlė darbą, aš buvau karininkas, o užduotį man skyrė kariuomenės vadas“, – tikino jis. – Aš dirbsiu, kad pasiekčiau pergalę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“