Rusijos bažnyčia gražina skolą maldomis

Rusijos stačiatikių bažnyčios vyskupija sutarė gražinti skolą pažadėdama melstis už nukentėjusiųjų sveikatą, skelbia BBC.

Rusijos bažnyčia statybų įmonei gražins skolą maldomis, o ne pinigais.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Rusijos bažnyčia statybų įmonei gražins skolą maldomis, o ne pinigais.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 3:41 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 6:34 PM

Statybų įmonei „Era“ suprojektavus šildymo sistemą vienam pastatui, Žemutinio Naugardo vyskupija liko skolinga 916 tūkst. rublių (apie 10,7 tūkst. eurų), pranešė portalas „Znak.“ Tačiau bažnyčiai sumokėjus tik pusę reikalaujamos sumos, įmonė kreipėsi į teismą.

Bažnyčiai pasisekė, kad įmonės savininkai giliai tikintys ir abi pusės sugebėjo susitarti iki teismo. Daugiau nei 300 tūkst. rublių (apie 3,5 tūkst. eurų) skolų ir baudų buvo nurašytos ir išmainytos į maldas. Sankt Peterburgo teisinis portalas paskelbė, kad tai buvo pirmas tokio pobūdžio susitarimas.

Vyskupijos teisinis departamentas pasakojo portalui „Gazeta.ru“, kad toks skolos sprendimo būdas buvo pasiūlytas pačios statybos įmonės. „Mes patys buvome nustebę. Jie net patys užrašė maldų žodžius“, – atskleidė bažnyčios atstovas.

Įmonės „Era“ prekybos vadovas Anrei Lepustinas tikino, kad įmonės savininkai neketina tikrinti, kaip bus vykdomas susitarimas dėl maldų. „Mes visi gerbiame vyskupiją ir visi esame stačiatikiai, – tvirtino A.Lepustinas. – Jei jie nesimels, kentės jų sąžinė, bet mes pasitikime jais ir jau pajutome jų maldų poveikį, nes įmonės ir darbuotojų klestėjimo rodikliai jau kyla.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.