Vagį sustabdžiusiai benamei britai paaukojo tūkstančius

Jungtinėje Karalystėje parduotuvės vagį sustabdžiusia ir prekes grąžinusia bename susižavėję britai paaukojo jai tūkstančius, skelbia „The Evening Standard“.

Benamei moteriai pavyko sustabdyti vagį ir atimti pavogtus daiktus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Benamei moteriai pavyko sustabdyti vagį ir atimti pavogtus daiktus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-17 20:26, atnaujinta 2017-06-07 17:27

Kosmetikos parduotuvių tinklo „Lush“ darbuotojų pradėta aukų kampanija surinko daugiau nei 5 tūkst. svarų (6,4 tūkst. eurų) benamei Lottie ir jos šuniui Marley.

Praėjusio trečiadienio rytą Oksforde įsikūrusios parduotuvės darbuotojai pastebėjo, kad pernakt iš patalpų dingo nešiojamasis kompiuteris ir didelė dėžė, kurioje buvo 1 tūkst. svarų (1293 eurų) vertės kosmetikos prekių.

Kitą dieną į šią parduotuvę įžengė Lottie, kuri jos tarpduryje nakvojo penkerius metus. Moteriai pavyko sustabdyti vagį ir atimti pavogtus daiktus.

Parduotuvės vadovas Jamesas Athertonas tikino, kad darbuotojai visiškai nesitikėjo atgauti prekių.

„Buvome laimingi ir visiškai priblokšti. Nesitikėjome visų jų atgauti, – teigė J.Athertonas. – Ji pamatė 4 val. ryto iš parduotuvės išeinantį vyrą ir pasakė jam: tu tikrai nedirbi „Lush“. Tada ji atėmė jo laikytus daiktus.“

Parduotuvės savininkas tikino manantis, kad Lottie už paaukotus pinigus norėtų nusipirkti namelį ant ratų. Tačiau ji pati spręs, ką daryti su paaukota suma, o tai, kas liks, moteris paaukos Oksfordo benamiais besirūpinančioms labdaros organizacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.