Jungtinėje Karalystėje – naujas nacionalinis dienraštis

Vienas stambiausių Jungtinės Karalystės

Vienas stambiausių Jungtinės Karalystės laikraščių leidėjų pirmadienį paskelbė pradėsiantis leisti naują nacionalinį dienraštį, kuris bus pirmasis tokio pobūdžio leidinys, atsiradęs per pastaruosius 30 metų.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vienas stambiausių Jungtinės Karalystės laikraščių leidėjų pirmadienį paskelbė pradėsiantis leisti naują nacionalinį dienraštį, kuris bus pirmasis tokio pobūdžio leidinys, atsiradęs per pastaruosius 30 metų.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 12:00 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 2:50 AM

Leidybos grupė „Trinity Mirror“, kuriai priklauso kairiosios pakraipos bulvariniai laikraščiai „Daily Mirror“ ir „Sunday Mirror“, nurodė, kad naujasis dienraštis „The New Day“ pasirodys prekyboje vasario 29-ąją ir kad jis siūlys „pakilų, optimistišką požiūrį bei bus politiškai neutralus“.

Šis pranešimas buvo paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai jau 30 metų leidžiamo dienraščio „The Independent“ savininkas, Rusijoje gimęs Jevgenijus Lebedevas, informavo, kad ateinantį mėnesį bus išspausdintas paskutinis jo popierinis numeris. Vėliau „The Independent“ bus leidžiamas tik elektroniniu formatu.

Tuo tarpu „The New Day“ bus aktyvus socialiniuose tinkluose, bet neturės savo tinklalapio, nurodė „Trinity Mirror“ generalinis direktorius Simonas Foxas.

Jis pripažino, kad laikraščius perkančių žmonių sumažėjo, bet tvirtino, kad leidyba toli gražu nėra apmirusi.

„Per pastaruosius dvejus metus daugiau negu milijonas žmonių liovėsi pirkti laikraščius, bet manome, kad daug jų gali būti suvilioti sugrįžti, pasiūlius tinkamą produktą“, – sakė S.Foxas.

„Iš naujo atgaivinti leidybą yra mūsų strategijos branduolys – kartu su skaitmenine transformacija. Ir nebūtina rinktis iš šių dviejų: laikraščiai gali gyvuoti skaitmeniniams amžiuje, jeigu jie būtų pritaikyti pasiūlyti kažką kita.“

Naujojo leidinio redaktorė Alison Phillips sakė, kad tas laikraštis buvo įkurtas „kaip vartotojų įžvalgos rezultatas ir yra pirmasis laikraštis, pritaikytas žmonėms, kurie renkasi modernų gyvenimo būdą“.

40 puslapių dienraštis pirmąją dieną bus dalijamas dykai, o vėliau dvi savaites bus siūloma susipažinti su nauju leidiniu už 25 pensus (0,32 euro). Vėlesnė galutinė kaina turėtų būti 50 pensų (0,64 euro) – dešimčia pensų mažesnė negu „Daily Mirror“.

Nuo 2010 metų buvo pradėta leisti „The Independent“ pigesnė versija „i“, bet „Trinity Mirror“ nurodė, kad „The New Day“ bus „visiškai naujas laikraštis, ne seserinis „Daily Mirror“ leidinys arba jo lengvoji versija“.

Naujausi rezultatai rodo, kad „i“ parduodama daugiau negu 270 tūkst., o „The Independent“ – tik 55 tūkst. egzempliorių. Tuo tarpu „Daily Mirror“ pardavimai per metus susitraukė 12 proc.: sausio statistika rodo, kad dabar parduodama kiek daugiau negu 800 tūkst. šio laikraščio egzempliorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.