Paskaitęs apie gyvūnų kančias S.Berlusconi tapo vegetaru

Silvio Berlusconi, kuriam rugsėjį sukanka 80 metų, paskaitęs daugiau apie mėsos industriją, nutarė tapti vegetaru skelbia „The Local“.

S.Berlusconi atsisako mėsos.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
S.Berlusconi atsisako mėsos.<br>„AFP“/“Scanpix“ nuotr.
Buvęs Italijos ministras pirmininkas, paskelbė naują dietą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Buvęs Italijos ministras pirmininkas, paskelbė naują dietą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 7:50 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 9:02 PM

Pirmą kartą apie šią naują savo dietą buvęs premjeras prakalbo susitikimo su „Forza Italia“ partijos regiono koordinatoriais metu.

„Kai aš paskaičiau kaip kenčia gyvūnai skerdyklose ir kaip jie miršta aš daugiau neturiu jokio noro valgyti mėsos, – dienraščio „Corriere della Sera“ duomenimis, teigė S.Berlusconi. - Mes kalbame apie nuostabius sutvėrimus. Kaip juos galima nužudyti ir suvalgyti?“.

Milijardierius S.Berlusconi taip pat pranešė savo sprendimą savo virtuvės personalui.

Dienraščio „Corriere della Sera“ duomenimis, jis neseniai pasakė savo prabangios vilos Lombardijoje virėjams, kad meniu turi pasikeisti. Ši vila yra skandalingai pagarsėjusios dėl vakarėlių, kuriuos Italijos žiniasklaida praminė „bunga bunga“ .

Politikas pakartotinai jų paprašė rasti būdą kaip pagaminti jo mėgstamą makaronų padažą be mėsos.

„Mums reikia kažką daryti dėl mėsos ragu (red. specialus padažas su mėsa)“, – teigė S.Berlusconi. Jis taip pat paminėjo, kad jo virėjai nuo šiol turi „padažą pagaminti be mėsos“.

Naujoji S.Berlusconi dieta gali taip pat reikšti centro dešiniosios „Forza Italia“ partijos požiūrio į gamtos apsaugą pasikeitimą.

Ir išties – neseniai, buvęs lyderis nustebino politikos analitikus teigdamas, kad „pagrindiniai partijos principai yra gyvūnų ir gamtos apsauga“.

Tai politikas paminėjo kalboje skirtoje paremti jų partijos narį Stefano Parisi, kuris kandidatuoja į Milano mero postą.

Nuspręsdamas gyventi be mėsos S.Berlusconi prisijungia prie ilgo politikos veikėjų ir įžymybių sąrašo, kurie perėmė vegetarišką gyvenimo būdą. Į šį sąrašą patenka tokie šviesaus atminimo asmenys kaip Mahatma Gandhi, Paulas McCartney ir Levas Tolstojus.

Vis dėlto vien tik vegetarizmo tikriausiai neužteks tam, kad politikas pagerintų savo reputaciją.

Pirmadienį, svarbaus „Forza Italia“ partijos jaunimo judėjimo metu, Azzurra Libertà pranešė, kad 30 tūkst. narių paliks partiją. Pagrindinė to priežastis yra negatyvi S.Berlusconi daroma įtaka visai partijai dėl jo skandalingo privataus gyvenimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.