Beveik parodija: britus palikti ES ragina juoką kelianti daina

Artėjant referendumui dėl Jungtinės Karalystės narystės ES, grupės kovojančios už ir prieš pasilikimą Bendrijoje pradėjo rimtai vykdyti savo kampanijas ir bando piliečius palenkti į savo pusę.

Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partiją palaikanti M.Boylett sukūrė vaizdo įrašą, kuris yra toks prastas, kad net gali būti laikomas nuostabiu<br>„Youtube“ nuotr.
Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partiją palaikanti M.Boylett sukūrė vaizdo įrašą, kuris yra toks prastas, kad net gali būti laikomas nuostabiu<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 1:46 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:31 AM

Kol kas žmonės palaikantys Jungtinės Karalystės išėjimą iš ES – „Brexit“ – nustebino sukūrę raukytis verčiantį vaizdo įrašą, kuriuo bandoma pritraukti balsus, rašo „The Washington Post“.

Žiūrint šį vaizdo įrašą norisi tikėti, kad tai tėra parodija, sukurta grupių norinčių, kad Jungtinė Karalystė pasiliktų ES. Tačiau įrašas iš tiesų sukurtas prieš ES nusistatusių žmonių.

Vaizdo įrašą sukurti sugalvojo dešinėje pusėje vaizdo įraše dainuojanti Mandy Boylett, kuri per paskutinius visuotinius rinkimus palaikė Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partiją (UKIP).

UKIP išlieka ištikima savo pavadinimui ir siekia, kad Jungtinė Karalystė išeitų iš ES.

M.Boylett ir kita mergina apsirengusios marškinėliais su šalies vėliavos atvaizdu atlieka dainą, kurią pavadino „Britanija grįžta namo“ („Britain’s Coming Home“).

Tarp dainos žodžių galima rasti tokių perlų:

Jie nori, kad balsuotų kaliniai,

Per metų metus jie atėmė visas mūsų žuvis ir pinigus.

Nesibaigiančios reguliacijos ir biurokratizmas,

Atrodo nėra jokio pabėgimo.

Tinklalapio „YouTube“ naršytojai pamatę vaizdo įrašą nesigėdijo rašyti pašaipių komentarų.

„Aš nenustebčiau, jei dėl šito įrašo mus išmestų iš Europos“, – po įrašu paliko komentarą vienas „YouTube“ naudotojas.

Dainoje naudojama muzika iš Davido Baddielio ir Franko Skinnerio sukurtos dainos „Trys liūtai“ („Three Lions), kuri populiari tarp Anglijos futbolo sirgalių.

D.Baddielis socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad jis M.Boylett nedavė leidimo naudoti jo dainos. Tačiau pasak jo daina „Britanija grįžta namo“ yra tokia nuostabiai kvaila, kad jai leidimą muzikantai vis tiek būtų davę.

„Retai gyvenime randi kažką, kas padaryta taip blogai, kad skamba ne tik gerai, o fantastiškai, – rašė D.Baddielis „The Guardian“. – Mane ir Franką daina privertė juoktis be sustojimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.