Jungtinėje Karalystėje – naujas nacionalinis dienraštis

Jungtinėje Karalystėje

Jungtinėje Karalystėje – naujas nacionalinis dienraštis<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Jungtinėje Karalystėje – naujas nacionalinis dienraštis<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-29 14:49, atnaujinta 2017-06-06 02:25

Leidybos grupei „Trinity Mirror“ priklausančio laikraščio pirmajame puslapyje išspausdintas straipsnis apie vaikus, kurie priversti rūpintis savo tėvais, ir premjero Davido Camerono apžvalginis straipsnis, raginantis Jungtinę Karalystę pasilikti Europos Sąjungoje.

Nepaisant mažėjančių laikraščių pardavimų, dėl kurių praėjusią savaitę laikraštis „The Independent“ pranešė visiškai pasitraukiantis į internetinę erdvę, naujojo „The New Day“ leidėjai yra įsitikinę, kad unikalus jų leidinio formatas padės jiems išlikti rinkoje.

„Žinoma, būtumėme visiški kvailiai, jeigu tai ką pradedame leisti, būtų tiesiog dar vienas laikraštis. Bet taip nėra, – sakoma redaktorių žinutėje.- Taip, mes turime naujienų ir mes esame popieriniai. Tačiau čia, turbūt, visi panašumai ir baigiasi. Mes žinome, kad tai negali būti tiesiog dar vienas laikraštis“.

Laikraščio vyriausiasis redaktorius Barry Robbettsas paskelbė laikraščio pirmojo puslapio nuotrauką socialiniame tinkle „Twitter“ ir prie jos prirašė: „Kai rytoj pasiimsite @thenewdayuk, pamatysite, kad jis visiškai kitoks“.

Pirmajame laikraščio numeryje spausdinamoje D.Camerono vieno puslapio apžvalginėje skiltyje perspėjama dėl vadinamojo „Brexit“ – Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES – padarinių. „Išaušo nauja diena. Nauja diena, kai trys milijonai žmonių eis į darbą ir dirbs darbus, kurie yra susiję su JK ir Europos prekyba“, – prasideda premjero straipsnis.

Laikraštyje be pagrindinių naujienų taip pat galima rasti kryžiažodžių, pramogų pasaulio įdomybių, receptų ir horoskopų. Dar jame spausdinami straipsniai apie sunkią vaikų albinosų padėtį Afrikoje ir visą „armiją“ britų paauglių, turinčių rūpintis savo tėvais.

Maždaug 35-55 metų amžiaus skaitytojų grupei skirtas laikraštis žada būti politiškai neutralus, pagrindinį dėmesį skirti geroms ir blogoms naujienoms bei tradiciškai vyrų ir moterų skaitomus straipsnius spausdinti bendrai, neskirstant jų į atskiras skiltis.

40 puslapių dienraštis pirmąją dieną buvo dalijamas dykai, o vėliau dvi savaites bus siūloma susipažinti su nauju leidiniu už 25 pensus (0,32 euro). Vėlesnė galutinė kaina turėtų būti 50 pensų (0,64 euro) – dešimčia pensų mažesnė negu „Daily Mirror“.

Naujasis nacionalinis laikraštis pasirodė po to, kai jau 30 metų leidžiamo dienraščio „The Independent“ savininkas, Rusijoje gimęs Jevgenijus Lebedevas, informavo, kad kovo 26 dieną bus išspausdintas paskutinis jo popierinis numeris. Vėliau „The Independent“ bus leidžiamas tik elektroniniu formatu.

Nuo 2010 metų buvo pradėta leisti „The Independent“ pigesnė versija „i“, bet „ Trinity Mirror“ nurodė, kad „The New Day“ bus „visiškai naujas laikraštis, ne seserinis „Daily Mirror“ leidinys arba jo lengvoji versija“.

Naujausi rezultatai rodo, kad „i“ parduodama daugiau negu 270 tūkst., o „The Independent“ – tik 55 tūkst. egzempliorių. Tuo tarpu „Daily Mirror“ pardavimai per metus susitraukė 12 proc.: sausio statistika rodo, kad dabar parduodama kiek daugiau negu 800 tūkst. šio laikraščio egzempliorių.

Leidybos grupei „Trinity Mirror“ taip pat priklauso kairiosios pakraipos bulvariniai laikraščiai „Daily Mirror“ ir „Sunday Mirror“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.