Televizijoje balandį iškepęs šefas sulaukė gyvūnų gynėjų skundų

Vienas garsiausių Italijos šefų Carlo Cracco savo laidoje „Masterchef Italia“ pagaminęs patiekalą iš balandžio ir ropių atsidūrė aktyvistų, kovojančių už gyvūnų teises, taikinyje, skelbia „The Guardian“.

Uolinis karvelis arba miesto balandis Columbia livia<br>123rf nuotr.
Uolinis karvelis arba miesto balandis Columbia livia<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 5:34 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:14 AM

C.Cracco buvo apkaltintas pažeidęs ES direktyvas, kurios draudžia saugomų laukinių paukščių gaudymą. Uolinis karvelis arba miesto balandis Columbia livia nėra nykstanti rūšis, tačiau šie paukščiai yra saugomi aplinkosaugos įstatymų.

Italijos asociacijos dėl gyvūnų ir aplinkos apsaugos skunde taip pat yra tvirtinama, kad šefas ragino savo kolegas italus laužyti įstatymus ir medžioti karvelius valgiui.

„Niekas nesiginčija, kad C.Cracco yra puikus virėjas. Vis dėlto tai, kad jis pasirodo televizijoje ir pristato patiekalą iš balandžio – gyvūno, saugomo nacionalinių ir Europos teisių, – mėsos, yra baudžiamasis nusikaltimas, kurio mes neignoruosime“, – teigė gyvūnų gerovės grupės vadovas Lorenzo Croce.

Prieštaringų vertinimų sulaukusi „Masterchef Italia“ laida, kurioje pasirodė C.Cracco, Italijos televizijoje buvo parodyta sausio 14 dieną.

Šefo darbai papiktino kitus virėjus dalyvaujančius laidoje. Šioje laidoje, teisėjai išgyrė „piccione a modo mio“ („balandžio pagal mane“) patiekalo tobulumą. Patiekalas buvo pagamintas iš balandžio mėsos, ropių ir šliandros.

Ne visi sutiko su skundu, tačiau vis dar lieka neaišku, kokios rūšies balandžio mėsą virė C.Cracco ir kaip ji buvo gauta. Šie klausimai bus svarstomi prokuratūros, jei skundas bus patvirtintas.

Veneto regioninės tarybos prezidentas Roberto Ciambetti teigė, kad įstatymas nedraudžia valgyti balandžių, kurie yra ir yra auginami valgiui, skelbiama Italijos žiniasklaidoje.

C.Cracco restorano Milane atstovas atsisakė komentuoti šią situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.