19 metų dingusia laikyta mergaitė buvo grąžinta tėvams

Pietų Afrikoje gyvenanti moteris, kuri prieš 19 metų pagrobė dviejų dienų kūdikį, buvo pripažinta kalta, skelbia „The Independent“.

Prieš 19 metų dingusi mergaitė grįžo pas tėvus.<br>123rf nuotr.
Prieš 19 metų dingusi mergaitė grįžo pas tėvus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2016, 10:30 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 2:11 AM

Policija 50-metę sučiupo meluojančią, esą ji yra biologinė mergaitės motina, nors iš tiesų moteris 1997 metais mergaitę pagrobė iš Keiptauno ligoninės.

Įtarimai kilo praėjusiais metais, kai DNR testu buvo įrodyta, kad panašiai atrodanti mergaitė mokykloje buvo pagrobtosios mergaitės sesuo, praneša BBC.

Mergaitės tėvai Celeste ir Morne Nurse'ai pakeitė jos vardą ir grįžusią mergaitė pavadino Zephany. Vardas, su kuriuo mergaitė augo, ir jos pagrobėjos vardas nėra skelbiami norit nuslėpti mergaitės tapatybę.

Mergaitės motina C.Nurse teisme sakė, kad ji matė moterį su seselės uniforma laikančią jos kūdikį prieš pat jam dingstant.

Pateikus visus įrodymus, kaltinamoji moteris prisipažino maniusi, kad ji teisėtai įsivaikino mergaitę, kai jos pačios nėštumas baigėsi persileidimu.

Ji tvirtino, kad kūdikį jai traukinių stotyje davė moteris, kurios ji buvo prašiusi surasti jai vaiką įsivaikinimui.

„ITV“ duomenimis prieš paskelbdamas nuosprendį teisėjas Johnas Hlophe'as pasakė pagrobėjai: „Jūs tikriausiai ir esate tas žmogus pagrobęs kūdikį iš ligoninės. Jūsų istorija skamba kaip pasaka ir teismas atmeta jūsų pasakojimą, kurio jis ir nusipelno“.

Motina C.Nurse po nuosprendžio pradėjo verkti.

Tėvas M.Nurse sakė, kad: „Mes esame be galo laimingi. Mano dukra grįžo ir mes tiesiog turime susidraugauti, pajausti vienas kitą ir tiesiog būti laimingi.“

Pagrobėjos paleidimas už užstatą buvo atmestas ir ji turės grįžti į teismą gegužės 30 dieną, kai bus skelbiamas nuosprendis. Moteriai gresia mažiausiai penki metai kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.