Popiežius komunikuos per „Instagram“

Popiežiaus Pranciškaus paskyra „Instagram“ vadinsis „Franciscus“ ir pradės veikti šį šeštadienį,

Pranciškaus dalyvavimo „Instagram“ socialiniame tinkle pradžiai parinkta simboliška data: kovo 19-oji – šv. Juozapo liturginė iškilmė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pranciškaus dalyvavimo „Instagram“ socialiniame tinkle pradžiai parinkta simboliška data: kovo 19-oji – šv. Juozapo liturginė iškilmė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2016, 10:19 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 7:04 AM

Kalbėdamas knygos pristatyme Romoje jis papasakojo apie Pranciškų, kaip komunikacijų fenomeną, ir pranešė apie Vatikane pradėtas žiniasklaidos tarnybų reformas, informuoja Vatikano radijas.

Popiežius Pranciškus yra žavus pasakotojas, o komunikavimo stilius yra visiška naujovė, sakė monsinjoras D. E. Viganas savo naujo veikalo apie popiežių Pranciškų pristatyme. Knyga „Ištikimybė kaip permainos. Popiežiaus naujovė iš arti“ buvo pristatyta trečiadienį fondo „Biagio Agnes“ konferencijoje.

Anot Komunikacijos sekretoriato prefekto monsinjoro D. E. Vigano, Pranciškus vadovaujasi Bažnyčios mokymo pagrindais, tačiau labai stipriai pakeitęs savo pontifikato komunikavimo būdą. Pranciškus sugebėjo paprastinti ne tik popiežiaus figūrą, bet ir kalbėjimo stilių: jis aiškina pasakojimais, palyginimais. Bene akivaizdžiausias to pavyzdys yra jo homilijos, kasdien sakomos jo namų koplyčioje, kuriose paliečia žmonių jausminį pasaulį per Evangeliją.

Apie popiežiaus kasdien sakomas homilijas pasakoja Vatikano radijas visomis kalbomis, taip pat ir lietuvių. Vatikano televizijos centro CTV videožinutės apie popiežiaus Mišias ir jų metu pasakytas homilijas irgi įgarsintas lietuvių kalba galima kasdien žiūrėti per Vatikano radijo svetainę ir Vatikano radijo paskyras „Youtube“ ir „Facebook“.

Vatikano Komunikacijos sekretoriato prefektas D. E. Viganas papasakojo ir apie popiežiaus jam pavestas reformas, kurios per ateinančius metus pakeis Vatikano informacijos priemones. 2016-ieji metai svarbūs radijo ir televizijos sujungimui į Vatikano radijo ir televizijos centrą. Pasak prefekto, reformos bus atidžios vartotojų poreikiams, sujungs viename portale tekstus, vaizdus ir garsus. Darbo grupės derina, ką ir kaip sujungti, ir tai bus užbaigta per ketverius metus.

Prefektas patikino, kad reformos bus vykdomos ne žmonių atleidimų, o investicijų keliu, linkėjo, kad kiekvieną išleistą eurą pateisintų tiek įtaigi komunikacija, tiek apaštališkosios misijos uolumas.

Popiežiaus Pranciškaus dalyvavimo „Instagram“ socialiniame tinkle pradžiai parinkta simboliška data: kovo 19-oji – šv. Juozapo liturginė iškilmė. Vatikano kalendoriuje kovo 19-oji – popiežiaus Pranciškaus tarnystės inauguracijos metinių diena. Pontifikatą Pranciškus pradėjo 2013 metais būtent per Šventosios Šeimos ir Bažnyčios globėjo šv. Juozapo liturginę šventę, primena Vatikano radijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.