Brito ryžtas: pasidarė asmenukę su „EgyptAir“ lėktuvo užgrobėju

Jungtinės Karalystės pilietis pasidarė asmenukę su oro linijų „EgyptAir“ lėktuvo užgrobėju. Britas aiškino, kad tokio ryžtingo veiksmo ėmėsi, kad galėtų „iš arčiau pasižiūrėti“ į užgrobėjo sprogstamąjį diržą, skelbia „The Guardian“.

Jungtinės Karalystės pilietis Benas Innesas pasidarė asmenukę su „EgyptAir“ lėktuvo užgrobėju.<br>„Twitter“ nuor.
Jungtinės Karalystės pilietis Benas Innesas pasidarė asmenukę su „EgyptAir“ lėktuvo užgrobėju.<br>„Twitter“ nuor.
Britas asmenukę su užgrobėju darė, kad iš arčiau galėtų pasižiūrėti į sprogstamąjį diržą.<br>„Twitter“ nuotr.
Britas asmenukę su užgrobėju darė, kad iš arčiau galėtų pasižiūrėti į sprogstamąjį diržą.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-03-30 10:05, atnaujinta 2017-05-31 04:56

26-metis Benas Innesas buvo vienas iš trijų keleivių ir keturių įgulos narių, kurie buvo „EgyptAir“ lėktuve, kurį užgrobė Seifas Eldinas Mustafa.

„EgyptAir“ laineris skrido iš Aleksandrijos į Kairą, bet S.E.Mustafa privertė pilotus nusileisti Kipro Larnakos oro uoste. Būtent oro uoste britas B.Innesas nusifotografavo šalia užgrobėjo, kuris vis dar dėvėjo diržą, tariamai prie kurio buvo prikabinti sprogmenys.

Vėliau paaiškėjo, kad S.E.Mustafos sprogmenys buvo netikri.

B.Innesas yra sveikatos ir saugumo auditorius, kilęs iš Lydso, dabar gyvenantis Aberdyne. Jis reisu MS181 skrido namo po verslo kelionės, kai lėktuvas buvo užgrobtas.

„Nesu tikras, kodėl taip pasielgiau, tiesiog nekreipiau dėmesio į visas baimes ir bandžiau išlikti linksmas blogoje situacijoje, – atskleidė B.Innesas. – Pagalvojau, kad jei užgrobėjo bomba buvo tikra, bet kuriuo atveju nieko neprarandu, todėl pasinaudojau proga iš arčiau apžiūrėti sprogmenis.“ 

„Paprašiau vieno iš įgulos narių pavertėjauti ir S.E.Mustafos paklausiau, ar galėčiau su juo pasidaryti asmenukę, – tęsė britas. – Jis tiesiog patrūkčiojo pečiais, kad viskas gerai, todėl atsistojau šalia jo ir šypsojausi, kol stiuardesė padarė nuotrauką. Tai turi būti geriausia kada nors daryta asmenukė.“ 

B.Innesas buvo vienas iš paskutinių keleivių, kuriems užgrobėjas leido išeiti iš lėktuvo.

„Maždaug po pusės valandos Larnakoje aš paprašiau nusifotografuoti su S.E.Mustafa, nes mes paprasčiausiai sėdėjome ir laukėme, kas nutiks, – pasakojo B.Innesas. – Pagalvojau, kodėl to nepadarius? Juk nebūtų buvę jokio skirtumo, jei jis ketino mus susprogdinti.“ 

Iš arčiau apžiūrėjus užgrobėjo sprogstamąjį diržą britui kilo įtarimas, kad bomba greičiausiai buvo netikra, todėl jis nusprendė grįžti atgal į savo vietą ir planuoti kitą savo veiksmą.

Vėliau B.Innesas ir kiti likę įkaitai buvo paleisti.

Brito ryžtingą elgesį kritikavo saugumo ekspertai, išgyrė jo artimieji, o jo draugai tvirtino, kad toks elgesys „atitiko jo charakterį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.