Kinijoje 3D spausdintuvu galūnės gaminamos ne vien gyviesiems

Vieni laidojimo namai didžiausiame Kinijos mieste Šanhajuje naudoja 3D spausdintuvą, kad mirusiesiems pagamintų trūkstamas kūno dalis ir atkurtų jų veidus, skelbia „The Guardian“.

Kinijoje 3D spausdinimo technologijos naudojamos atkurti galūnes ne vien tik gyviesiems, bet ir velioniams.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Kinijoje 3D spausdinimo technologijos naudojamos atkurti galūnes ne vien tik gyviesiems, bet ir velioniams.<br>„Reuters“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 7:20 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:40 PM

Manoma, kad Šanchajaus laidojimo namai „Longhua“ yra pirmoji įstaiga Kinijoje, kuri būtent tokiu būdu naudoja 3D spausdintuvą.

„Kartais į laidojimo namus yra atvežami kūnai, kurie buvo sužaloti arba kuriems ko nors trūksta, – rašoma laidojimo namų tinklalapyje. – 3D spausdinimo technika mums suteikia įrankius tiksliau ir lengviau pataisyti tai, ką reikia“.

3D spausdintuvai sukuria trijų išmatavimų objektą palaipsniui klijuodami sluoksnius iš įvairių medžiagų. Laidojimo namai šią technologiją pritaiko atkurdami galūnes, plaukus ir veido dalis, kurių velioniai neteko arba kurie buvo kaip nors pažeisti.

Už tai, kad velionio veidas būtų atkurtas naudojant 3D technologijas, žmonėms gali tekti sumokėti apie 4-5 tūkst. juanių (541-677 eurų).

Kai kurie laidojimo namai JAV ir Europoje taip pat pradėjo naudoti 3D spausdinimo technologijas, tačiau ne dėl tos pačios priežasties, kaip „Longhua“.

Viena įmonė „UPD Urns“ sukūrė vaizdo įrašą, kad pritrauktų pirkėjus įsigyti 3D spausdintuvu sukurtas kremavimo urnas ir biustus.

3D spausdinimo technologijos sparčiai populiarėja Kinijoje. Užsienio įmonės šiuo metu dominuoja 3D gamybos rinką, tačiau Kinijos įstaigos sparčiai vejasi konkurentus, pasak vienos rinkos analitiko „International Data Corp“ ataskaitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.