Pokštininku patikėję darbuotojai išdaužė visus restorano langus

Į greito maisto restoraną „Burger King“ JAV prisiskambinęs išdaigininkas įtikino darbuotojus išdaužyti langus, kad restoranas tariamai nesprogtų.

Pokštininkas paskambinęs į greito maisto restoraną „Burger King“ darbuotojus apgavo ir įtikino juos išdaužyti visus restorano langus.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Pokštininkas paskambinęs į greito maisto restoraną „Burger King“ darbuotojus apgavo ir įtikino juos išdaužyti visus restorano langus.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 7:14 PM, atnaujinta May 29, 2017, 2:22 PM

Tai nėra pirmas kartas, kai pokštininkai JAV sugebėjo apgauti greito maisto restoranų darbuotojus imtis drastiškų priemonių, kad išgelbėtų restoranus nuo tariamos pavojingų dujų sankaupos, rašo AP.

Policija teigė, kad Minesotos valstijos Mineapolio mieste esančio „Burger King“ restorano darbuotojai penktadienio vakarą sulaukė skambučio ir žmogaus, kuris prisistatė dirbantis ugniagesių departamente.

Pašnekovas darbuotojus perspėjo, kad pastatas galimai sprogsiąs, jei restorane staigiai nebus sumažintas spaudimas. Užkandinės vadovas ir kiti darbuotojai patikėjo išdaigininku ir ėmė daužyti visus langus pirmajame restorano aukšte.

„Į įvykio vietą atvykę pareigūnai pamatė, kaip darbuotojai daužė „Burger King“ langus, – teigė seržantas Rickas Boone'as. – Vadybininkas paaiškino, kad jiems paskambino vyro, kuris teigė esąs ugniagesys, jiems pranešęs, kad pastate buvo pavojingas kiekis dujų, kurias – norint išvengti sprogimo restorane – reikėjo išleisti sudaužant langus.“

Seržantas teigė, kad tuo metu dar nebuvo galima pasakyti, kiek kainuos atitaisyti padarytą žalą. Šeštadienį restoranas buvo uždarytas, o tyrėjai tuo metu bandė išsiaiškinti brangius pokštus mėgstančio pašnekovo tapatybę.

Panašus įvykis nutiko ketvirtadienį dar viename greito maisto restorane „Burger King“, bet šį kartą – Šonio mieste, Oklahomoje. Darbuotojams paskambino žmogus teigęs, kad pastate buvo pavojingai didelė anglies monoksido sankaupa. Vietinė televizija pranešė, kad ten išdaužyti langai kainavo apie 10 tūkst. JAV dolerių (8,8 tūkst. eurų).

„Truputį liūdina faktas, kad išdaigininkai bandė išjuokti ugniagesių departamentą, – nuogąstavo Šonio miesto ugniagesių departamento atstovas Thomasas Larmanas. – Mes niekados nedarytume nieko panašaus, kaip jie. Mes esame čia, kad tarnautume ir apgintume visuomenę“.

Dar vienas pokštininkas ankstyvą vasarį paskambino į „Burger King“ Moro įlankoje, Kalifornijoje ir įtikino ten dirbusius žmones pridaryti žalos už 35 tūkst. JAV dolerių (30,7 tūkst. eurų). Tame restorane darbuotojai ne tik išdaužė langus: atsakingas vadivas, norėdamas išgelbėti restoraną, nepagailėjo paaukoti savo automobilio, kuriuo įvažiavo į pastatą, kad jame išmuštų skylę.

Panašūs įvykiai nutiko Arizonos valstijos mieste Tusone kai išdaigininkai skambino į greito maisto restoranus „Jack in the Box“, nors pokštininkams pavyko apgauti tik vieno restorano darbuotojus. Vėlyvą sausį tas pats nutiko greito maisto restorane „Wendy's“ Finikse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.