Malia Obama tėvo patarimo neklausė

JAV prezidento Baracko Obamos vyresnioji duktė Malia nutarė žengti tėvų pėdomis. Antraip, nei siūlė tėvas, ji pasirinko mokytis prestižiniame universitete. Tiesa, ten įžengs tik po metų pertraukos.

JAV prezidento B.Obamos duktė Malia iki studijų darys metų pertrauką.<br>AP nuotr.
JAV prezidento B.Obamos duktė Malia iki studijų darys metų pertrauką.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 3, 2016, 9:05 AM, atnaujinta May 26, 2017, 8:18 PM

Obamų šeimoje bus dar viena žymiojo Harvardo universiteto absolventė. 17-metė M.Obama įstojo ir pasirinko mokytis prestižinės Gebenės lygos („Ivy League“) universitete, kurį baigė jos tėvai, nors pastarieji visą laiką dukterį ragino nestoti į žymiausias šalies mokymo įstaigas.

Prezidentas yra sakęs nenorintis, kad jo duktė kentėtų dėl nerimo, ar pateks į prestižinę mokymosi įstaigą, kur įstoti darosi vis sunkiau. Jis teigė, kad dukra turi kitokių pasirinkimų „už Gebenės lygos ribų“.

„Vien dėl to, kad universitetas neturi skambaus, garsaus ir prašmatnaus vardo, tai nereiškia, kad čia negalima įgyti gero išsilavinimo“, – praėjusį rudenį, kai Malia pradėjo žvalgytis universitetų, savo poziciją pareiškė B.Obama.

Bet lyderio duktė po daugybės kelionių į švietimo įstaigas nutarė, kad jos prioritetas – Harvardas. Universitetas, kurio teisės mokyklą baigė jos tėvai Michelle ir Barackas.

Tiesa, neatskleidžiama, kokią programą pasirinko Malia. Bet jos motina Michelle yra užsiminusi, kad dukterį žavi kino pramonė ir ji norėtų būti filmų režisiere.

Nors Malia jau liepą baigs vidurinę mokyklą, ji nesirengia aukštojo mokslo studijų krimsti jau nuo šio rudens.

Baltųjų rūmų spaudos tarnybos išplatintame pranešime teigiama, kad M.Obama Harvarde pradės studijuoti nuo 2017-ųjų. Ji padarys metų pertrauką.

Amerikoje ir Europoje jaunuoliai, baigę vidurinę mokyklą, vis dažniau renkasi metus pailsėti.

Studentai dažnai tą laiką panaudoja kelionėms, darbui, savanorystei ar kitokiai patirčiai.

Tiesa, neaišku, kaip šiuos metus ketina praleisti bene labiausiai stebima Amerikos paauglė M.Obama. Tačiau jos tėvas, regis, nepasirengęs naujam dukters gyvenimo etapui.

Kalbėdamas vienoje laidoje prezidentas prisipažino, kad tai, jog Malia jau baigia mokyklą ir rengiasi palikti tėvų namus, jam kelia graudulį: „Malia yra daugiau nei pasiruošusi išeiti, bet aš nesu tam pasirengęs. Manęs klausė, ar pakalbėčiau per jos mokyklos baigimo šventę, o aš atsakiau: „Tikrai ne, nes sėdėsiu ten su tamsiais akiniais ir kūkčiosiu.“ („The Washington Post“, „The New York Times“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?