Išgelbėtas du mėnesius Ramiajame vandenyne dreifavęs jūrininkas

Du mėnesius Ramiajame vandenyne dreifavęs iš Kolumbijos kilęs jūrininkas buvo jau praradęs viltį kada nors vėl pamatyti krantą, kai jį netikėtai aptiko Panamos krovininio laivo „Nikkei Verde“ įgula. Išgelbėtas vyras keliavo valtimi kartu su trim draugais, o sugedus motorui, kad išgyventų teko misti žuvėdromis. Deja, vyro bendražygiai vandenyno platumose žuvo, skelbia CNN.

Panamos krovininio laivo įgula išgelbėjo du mėnesius Ramiajame vandenyne dreifavusį Kolumbijos jūrininką.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Panamos krovininio laivo įgula išgelbėjo du mėnesius Ramiajame vandenyne dreifavusį Kolumbijos jūrininką.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 26, 2017, 4:40 AM

Balandžio 26 dieną laivo „Nikkei Verde“ įgula pastebėjo vyrą bangų vartomoje valtyje maždaug 3460 kilometrų į pietryčius nuo didžiausio Havajų miesto Hilo. Diena po to, JAV pakrantės sargyba perėmė kolumbietį iš Panamos laivo įgulos ir jį atgabeno į valstijos sostinę Honolulu.

Išgelbėtasis pasakojo, kaip daugiau nei prieš du mėnesius jis ir dar trys bendražygiai 7 metrų ilgio valtimi leidosi į kelionę nuo Kolumbijos Ramiojo vandenyno pakrantės. Tačiau, kai nustojo veikti valties motoras, keturi nelaimės draugai pradėjo dreifuoti. Kad išgyventų vandenyne, jie buvo priversti valgyti sugautas žuvis ir žuvėdras.

Deja, vyrų pastangų nepakako ir dėl atšiaurių sąlygų žuvo trys iš keturių jūrininkų. Pasak vienintelio gyvo likusio kolumbiečio, jo draugai mirė jūroje ir jam atidavė savo pasus. Kai „Nikkei Verde“ įgula surado dreifuojančią valtį, joje lavonų nebuvo.

Tai, kad likusį gyvą vyrą iš viso pavyko rasti, buvo didžiulė sėkmė, tvirtino 14-osios JAV pakrantės sargybos Honolulu srities kapitonas leitenantas Johnas MacKinnonas.

Ramusis vandenynas yra platus ir labai pavojingas, – aiškino J.MacKinnonas. – Jūrininkui iš Kolumbijos labai pasisekė, kad „Nikkei Verde“ įgula jį aptiko, nes teritorijoje, kurioje jis dreifavo, neplaukioja daug laivų.“

Su pakrantės sargyba per vertėją kalbėjęs kolumbietis teigė „dėkojęs Dievui, kad jis dar gyvas“ ir apraudojo mirusius savo bendražygius.

„Aš norėčiau, kad mano draugai vis dar būtų su manimi“, – sakė vyras.

JAV pakrantės sargyba pranešime spaudai tvirtino neketinanti toliau tirti jūrininko istorijos, nes „dėl aplinkybių tai nepatenka į pakrantės sargybos kompetenciją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.