Iranas internete medžioja plaukų neprisidengusias manekenes

Teheranas paskelbė karą manekenėms, socialiniame tinkle „Instagram“ besidalinančiomis nuotraukomis, kuriose jos nedėvi galvos apdangalų, skelbia „The Associated Press“.

Irano modelių socialinių tinklų paskyros buvo uždarytos.<br>„Instagram“ nuotr
Irano modelių socialinių tinklų paskyros buvo uždarytos.<br>„Instagram“ nuotr
Irano modelių socialinių tinklų paskyros buvo uždarytos.<br>„Instagram“ nuotr
Irano modelių socialinių tinklų paskyros buvo uždarytos.<br>„Instagram“ nuotr
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 2:43 PM, atnaujinta May 25, 2017, 11:14 AM

Valstybinė Irano televizija pirmadienį pranešė, kad pareigūnai su plaukus rodančiais modeliais pradeda kovą rengdami operaciją „Voras II“ („Spider II“)

Institucijos jau suėmė aštuonis žmones iš 170 įtariamųjų, kurie buvo susijęs su modelių nuotraukų skelbimu socialiniuose tinkluose. Iranas nusitaikė į 58 modelius, 51 vadybininkus ir agentūrų vadovus bei 59 fotografus ir makiažo specialistus.

Per policijos operaciją buvo suimtos 8 manekenės, iš kurių dalis buvo paleistos už užstatą, o kitos informuotos apie įstatymą ir paleistos.

„Aptikome, kad penktadalį viso Irano „Instagram“ srauto sudaro su mada dirbantys asmenys. Jie skleidžia nemoralią ir neislamišką kultūrą, vulgarumą“, – aiškino Teherano kibernetinių nusikaltimų teismo pirmininkas Javadas Babaei. 

Priešingai nei „Facebook“, „Twitter“ ar „Youtube“, socialiniu tinklu „Instagram“ iraniečiai gali naudotis. 

Pastaraisiais metais Irane vis daugiau moterų privalomą musulmonišką galvos apdangalą nešioja atsainiai arba iš viso atsisako dengti plaukus.

Dėl to šios islamiškos šalies valdžia ėmėsi griežtų priemonių.

Be to, kai kurios iranietės kreipėsi į Irane apsilankančias užsienietes, prašydamos, kad šios nesidengtų plaukų atvykdamos į šalį ir taip neprisidėtų prie to, ką vietos moterys vadina priespauda.

Neseniai Irano aktorė Sadaf Taherian internete paviešino kelias savo nuotraukas be hidžabo. Kadangi moterims šalyje pasirodyti be galvos apdangalo yra draudžiama, moteris buvo paskelbta nusikaltėle, o populiari jos televizijos laida buvo nutraukta. 

S.Taherian buvo priversta išvykti į Jungtinius Arabų Emyratus, kur ji ir toliau viešina savo nuotraukas nepridengtais plaukais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.