Plėšiko surištam jaunuoliui gyvybę išgelbėjo skėtis

Daugelis žmonių pradėtų panikuoti, jei juos surištų į namus įsiveržęs vagis. Tačiau visiškai priešingai pasielgė devyniolikmetis iš Vakarų Londono, kuris apsiginklavęs skėčiu sugebėjo iš savo prabangių namų išvyti peiliu besišvaistantį plėšikas, rašo „The Independent“.

Įsibrovėlis tuomet pradėjo trauktis ir mosuoti peiliu, tačiau vėliau jam teko bėgti, nes G.Zelonka pagriebė skėtį.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Įsibrovėlis tuomet pradėjo trauktis ir mosuoti peiliu, tačiau vėliau jam teko bėgti, nes G.Zelonka pagriebė skėtį.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 5:04 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:47 AM

George'as Zelonka pasakojo, kad į 5 mln. svarų (6,3 mln. eurų) kainuojančius jo šeimos namus Hampstede įsiveržė kaukėtas, peiliu mosikuojantis užpuolikas, kuris grasindamas nužudyti jaunuoliui rankas surišo plastmasiniais antrankiais.

Tačiau ant grindų gulėti priverstas vaikinas staigiai pašoko ant kojų, sulaužė antrankius ir puolė plėšikas su pirmu po ranka pasitaikiusiu daiktu – skėčiu. Namų vaizdo kameros įrašai parodė, kaip G.Zelonka vijosi ir skėčiu mušė įsibrovėlį.

Grįžęs namo, jaunuolis iš karto paskambino savo tėvui, kuris susisiekė su teisėsauga. Policijos pareigūnai atvyko po kelių minučių, bet akylai išieškoję apylinkes jie nerado kaukėto užpuoliko.

Kuklusis studentas tikino, kad jis nėra joks didvyris, nes su plėšiku susidoroti jam padėjo užplūdęs adrenalinas.

„Kai jis man surišo rankas, jaučiausi visiškai bejėgis, negalėjau su niekuo susisiekti ir buvau visiškai jam pavaldus, – pasakojo jaunuolis. – Jis mūvėjo odos spalvos kaukę, matėsi tik jo akys. Jis nuolatos sakė, kad mane nužudys.“

„Galbūt aš pernelyg paranojiškas, nes žiūrėjau daug Quentino Tarantino filmų, bet kai išgirdau, kad jis eina pasiimti plastmasinių maišų, kažkas manyje privertė mane atsistoti, – teigė G.Zelonka. – Nežinau, kaip sulaužiau plastmasinius antrankius, bet tai tikrai jį išgąsdino. Aš sušukau: „Tu nežinai, su kuo turi bėdų“ ir visa situacija pasikeitė.“

Įsibrovėlis tuomet pradėjo trauktis ir mosuoti peiliu, tačiau vėliau jam teko bėgti, nes G.Zelonka pagriebė skėtį.

Jaunuolio tėvas pagyrė savo sūnaus veiksmus ir tvirtino, kad kai sulaukė skambučio iš pradžių manė, kad vaikias pokštavo, kad išsisuktų nuo egzaminų.

„Manau, jis išsigelbėjo, nes elgėsi agresyviai ir daug triukšmavo, – aiškino studento tėvas. – Jis neleido sau tapti auka ir perėmė situacijos kontrolę, nors daugelis jaunuolių ir net mano metų vyrų būtų mirtinai išsigandę. Plėšikas jį buvo paguldęs ant grindų ir turėjo peilį, tačiau mano sūnus per kelias sekundes visą situaciją apvertė aukštyn kojomis.“

„Tai yra nuostabu, jis niekados net nėra dalyvavęs muštynėse. Manau, kad tai padės jam tapti vyru, – sūnų gyrė jo tėvas. – Tikiuosi pavyks sugauti plėšiką, nes akivaizdu, kad jis taip elgėsi ne kartą ir vėl gali tai pakartoti. Gerai, kad policija įdeda daug pastangų, kad jis būtų sučiuptas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?