Sudėtingas lygtis sprendęs ekonomistas gąsdino lėktuvo keleivius

Ekonomistas iš Italijos sulaukė netikėto teisėsaugos dėmesio, kai turėjo aiškintis dėl to, kad lėktuve sprendė sudėtingas matematines lygtis. Guido Menzio buvo įskųstas šalia jo sėdėjusios pakeleivės, kuri pamačiusi ekonomisto rašomus ženklus pradėjo baimintis, kad jis turi piktų kėslų. Dėl šio nesusipratimo skrydis buvo atidėtas net dvi valandas, rašo BBC.

Lygtis lėktuve sprendęs ekonomistas G.Menzio buvo apklaustas teisėsaugos, nes šalia jo s4dėjusi moteris pamanė, kad vyras turi piktų ketinimų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Lygtis lėktuve sprendęs ekonomistas G.Menzio buvo apklaustas teisėsaugos, nes šalia jo s4dėjusi moteris pamanė, kad vyras turi piktų ketinimų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 9:03 PM, atnaujinta May 25, 2017, 9:58 AM

Lėktuve prie G.Menzio įsitaisiusi moteris užmetė žvilgsnį į jo sprendžiamas lygtis ir suvaidinusi, kad jai bloga, įgulai perdavė raštelį, kuriame išreiškė baimes dėl greta sėdėjusio keleivio spręstų lygčių. Vyras buvo išvestas iš lėktuvo ir apklaustas saugumo pareigūnų.

Laimei, kai Pensilvanijos universiteto docentas G.Menzio parodė agentams tai, ką rašė ant popieriaus, jam buvo leista grįžti į lėktuvą, kuris pakilo vėluodamas porą valandų.

Su „The Washington Post“ žurnalistais kalbėjęs ekonomistas tvirtino, kad pilotas dėl įvykusios klaidos atrodė susigėdęs. Į Ontariją sakyti kalbos skridęs G.Menzio socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat rašė, kad ši patirtis buvo „neįtikėtina“ ir privertė jį juoktis.

„Situacija iš dalies juokinga, iš dalies verčia nerimauti, – internete įvykiu dalijosi G.Menzio. – Moteris tiesiog pažiūrėjo į mane, pažvelgė į mano rašytas paslaptingas formules ir priėjo prie išvados, kad aš ketinau daryti kažką negero. Dėl to buvo atidėtas visas skrydis.“

Ekonomisto manymu, įgula turėjo patikrinti, ar moters perspėjimas turi pagrindo prieš paskelbdami, kad skrydis bus atidėtas.

„Blogėjant visuomenės požiūriui į kitataučius, kils daug problemų, jei niekas nebandys tikrinti pranešimų apie „keistą elgesį“, – aiškino G.Menzio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.