Irane išleistuves šventę jaunuoliai nuplakti 99 kirčiais

Irano šiaurėje daugiau

Rimbai<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rimbai<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

May 27, 2016, 5:11 PM, atnaujinta May 24, 2017, 12:35 AM

„Policijai gavus pranešimą, kad daugybė vaikinų ir merginų linksmai leidžia laiką vienoje viloje netoli Kazvino, visi vakarėlyje dalyvavusieji buvo netrukus areštuoti“, – taip ketvirtadienį sakęs miesto generalinis prokuroras, pranešė agentūra savo tinklalapyje mizanonline.ir.

Esmailas Sadeghi Niyaraki sakė, kad jaunuoliai buvo teisiami ir kiekvienam jų skirta po 99 rimbo kirčius; moralės policija nuosprendį įvykdė tą pačią dieną, „kad tai būtų pamoka ketinantiems pažeisti papročius“. Šio įvykio data nenurodoma.

„Tokios daugybės merginų ir vaikinų, kurie buvo pusnuogiai, vartojo alkoholį ir elgėsi begėdiškai, areštas užgavo viešąją nuomonę“, – sakė pareigūnas.

„Ačiū Dievui, neprireikė nė paros, kad tardymas, tyrimas, teismas ir nuosprendžio paskelbimas bei vykdymas buvo baigtas“, – pažymėjo E.S.Niyaraki.

Skirtingos lyties asmenų šokiai Irane draudžiami, ypač jei merginos nevilki islamiško rūbo; alkoholis taip pat draudžiamas.

E.S.Niyaraki dar perspėjo, kad bet kuris restoranas ar maitinimo įstaiga, leidusi vykti tokiems vakarėliams dar ir su alkoholiu, bus uždaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.