Rusai rėžė: „ŽIV plitimą skatina prezervatyvų naudojimas“

Rusijos strateginių studijų institutas išplatino ataskaita, kurioje teigiama, kad ŽIV plitimui šalyje didelę įtaką turi prezervatyvų naudojimas.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2016, 6:32 PM, atnaujinta May 23, 2017, 6:32 AM

Kremliaus remiama organizacija patarė esą geriausias būdas apsisaugoti nuo ŽIV – gyvenimas heteroseksualioje santuokoje.

Prieš porą dienų Rusijos strateginių studijų instituto ataskaita buvo aptariama ir Maskvos Sveikatos reikalų komisijoje.

„Kontraceptines priemones gaminančios įmonės yra suinteresuotos skatinti nepilnamečius mylėtis, nes tai didina jų produkcijos pardavimus“, – sakė vienas ataskaitos autorių Igoris Beloborodovas.

„Heteroseksualumas ir šeima, kurioje abu partneriai yra ištikimi vienas kitam – geriausia apsauga nuo ŽIV“, – tvirtino I.Beloborodovas.

Tatjana Guzenkova, Rusijos strateginių studijų instituto direktoriaus pavaduotoja, tvirtino, kad ŽIV ir AIDS naudojami kaip įrankiai informaciniame kare prieš Rusiją.

Moteris tvirtino esą „Vakarų metodai kovojant su ŽIV plitimu neatitinka Rusijos normų ir pernelyg koncentruojasi į tam tikras rizikos grupes – homoseksualius, nuo narkotikų priklausomus asmenis“.

Tuo tarpu Rusijos kovos su ŽIV plitimu modelis esą sukurtas atsižvelgiant į „kultūrinius, istorinius ir socialinius Rusijos gyventojų ypatumus“.

Rusijos strateginių studijų instituto ataskaita parengta po to, kai Nacionalinio kovos su AIDS centro Maskvoje direktorius Vadimas Pokrovskij praėjusiais metais atvirai prabilo apie ŽIV paplitimą šalyje.

Jo teigimu, šalyje yra maždaug 930 tūkst. žmonių, užsikrėtusių ŽIV. Tai beveik dvigubai daugiau nei 2010 metais. Tada skaičiuota, kad ŽIV užsikrėtę 500 tūkst. asmenų.

Vien 2015 metais pranešta apie 100 tūkst. naujų ŽIV atvejų. Tiesa, V.Pokrovskij įsitikinęs, kad ŽIV prevencijai svarbus prezervatyvų naudojimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.