Anglijos policininkas vagį pričiupo lodamas kaip šuo

Policininkas Jungtinėje Karalystėje sugavo įtariamąjį lodamas kaip šuo. Šios netikėtos strategijos pareigūnas ėmėsi tam, kad išgąsdintų tamsoje bėgantį įstatymų laužytoją, rašo „Mail Online“.

Viltšyro grafystės policininkas S.Huttonas sugavo bėgantį įtariamąjį lodamas kaip šuo.<br>„YouTube“ stopkadras
Viltšyro grafystės policininkas S.Huttonas sugavo bėgantį įtariamąjį lodamas kaip šuo.<br>„YouTube“ stopkadras
Policininkas vagį sugavo apsimetęs šunimi.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Policininkas vagį sugavo apsimetęs šunimi.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 11:47 AM, atnaujinta May 22, 2017, 11:16 AM

Kelių eismo policininkas Steve'as Huttonas ketvirtadienio naktį patruliavo Malmsberyje, Viltšyro grafystėje, kai pastebėjo įtartiną automobilį, kuriuo važiavo keturi jaunuoliai. Kai pareigūnas mėgino juos sustabdyti, mašina visu greičiu nulėkė link greitkelio.

44-metis S.Huttonas ir jo kolegos sustabdė automobilį prie sankryžos Svindone patiesę spyglinį prietaisą, kuris nuleido transporto priemonės padangas. Tačiau net tada jaunuoliai nepasidavė ir pradėjo bėgti nuo teisėsaugos, šįkart naudodami savo kojas.

S.Huttonas pradėjo vytis vieną įtariamąjį, bet kadangi buvo labai tamsu, greitai jo nebematė. Tada kelių eismo policininkas nusprendė, kad geriausias būdas įvykdyti savo pareigas – loti kaip šuo.

„Aš bėgau paskui automobilio gale sėdėjusį keleivį ir vijausi jį 20 sekundžių, bet tada jo nebemačiau, – kalbėjo S.Huttonas. – Surikau, kad turėjau šunį, liepiau įtariamajam nejudėti, o tada porą kartų sulojau.“

Jaunuolis pamanė, kad jį iš tiesų gaudė šuo: jis išsigando, sustojo, o policininkas pasinaudojo proga ir jį suėmė. Įtariamasis buvo kaltinamas transporto priemonės naudojimusi be leidimo, bet vėliau buvo paleistas, kol vykdomas tyrimas. Policininkai vis dar ieško likusių trijų pabėgusių jaunuolių.

„Turbūt lojau labai įtikinamai, nes jaunuolis sustojo, apsisuko ir atrodė sutrikęs, – aiškino kelių eismo policininkas. – Praėjo kelios sekundės, kai jis pasimetė, nes niekur nematė šuns. Pagalvojau, kad turiu jį sugauti, kol jis nesuvokė, kad šuns tikrai nebuvo.“

Tai nėra pirmas kartas, kai 26 metus policijos pareigūnu dirbantis S.Huttonas apsimetė šunimi, kad sugautų įtariamąjį.

„Esu lojęs kaip šuo, kai dirbau Solsberyje ir mes bandėme sugauti vyrą prie mokyklos, – pasakojo S.Huttonas. – Jis bėgo per mokyklos aikštę ir aš žinojau, kad niekados jo nepagausim, todėl sulojau.“

Pareigūnas prisipažino, kad kolegos iš jo švelniai šaipėsi dėl įvykio ir šmaikštavo, kad jis galėtų dirbti su kitais policininkais kinologais net ir neturėdamas šuns.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.