Apie lytinius santykius vyras policijai turės pranešti iš anksto

Vienas britas Jungtinėje Karalystėje privalo policijai kiekvieną kartą pranešti apie lytinius santykius likus 24 valandoms iki jų. Anksčiau teistas, bet nekaltu dėl prievartavimo paskelbtas vyras prisipažino, kad toks teismo nuosprendis dėl intymių santykių „griauna jo gyvenimą“, rašo BBC.

Dėl prievartavimo išteisintas britas privalės policijai iš anksto pranešti apie lytinius santykius.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Dėl prievartavimo išteisintas britas privalės policijai iš anksto pranešti apie lytinius santykius.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 7:06 AM, atnaujinta May 22, 2017, 12:04 AM

Britas pernai buvo kaltinamas išprievartavimu, bet išteisintas. Tačiau dabar buvo apkaltintas seksualinės rizikos orderio sąlygų nesilaikymu, nes atsisakė policijai duoti savo mobiliojo telefono PIN kodą. Jis kaltino Šiaurės Jorkšyro policiją esą ši kerštauja, nes nepavyko jo nuteisti. 

Šių metų rugpjūčio 19 dieną vyks teismo posėdis, kuriame bus nuspręsta, ar nurodymą dėl išankstinio pranešimo apie intymius santykius derėtų padaryti nuolatiniu. Orderis britui skirtas pernai gruodį, o šių metų sausį buvo pratęstas.

Seksualinės rizikos orderiai Anglijoje ir Velse buvo įvesti pernai ir gali būti skiriami visiems žmonėms, kurie, policijos nuomone, kitiems kelia seksualinę grėsmę. Tai reiškia, kad gali būti suvaržomi net neteistų žmonių veiksmai.

Dėl prievartavimo išteisintam britui 14 mėnesių buvo paskirta kardomoji priemonė – kalinimas. Tačiau jis tikino, kad tariamai išžaginta moteris sutiko su juo turėti lytinių santykių. Trečiadienį teismo posėdžio metu vyras teigė, kad jam skirtas seksualinės rizikos orderis sunaikino jo asmeninį gyvenimą ir „pažeidė jo žmogaus teises“.

„Aš turėjau daugiau laisvės kalėjime. Vis dar negaliu patikėti, kad taip veikia teisingumo sistema, – kalbėjo britas. – Ar galite įsivaizduoti? 24 valandos iki lytinių santykių. Tai nesąmonė.“

„Įsivaizduokite, jei kalbėčiau su moterimi ir jai sakyčiau „Yra geras prancūziškas restoranas, į kurį norėčiau tave nusivesti, bet pirma policija atvyks, kad su mumis truputį pasikalbėtų“, – šmaikštavo britas. – „Tuk tuk tuk, čia policija – šiam vyrui yra skirtas seksualinės rizikos orderis ir jis laikomas galimai pavojingu.“

Britas turės mažiausiai 24 valandos iki lytinių santykių policijai atskleisti moters vardą, adresą ir gimimo datą. Vyrui taip pat yra apribotas naudojimasis internetu bei mobiliuoju telefonu ir jis privalo pranešti policijos pareigūnams, jei persikelia gyventi kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.