Posakis išsipildė: grybautoja bėgo nuo vilko, sutiko mešką

Kanadietė Joanne Barnaby patyrė nuotykį, kurio nelinkėtų niekam. Susidūrimas su laukiniais žvėrimis – vilku ir meška – vos nesibaigė moters mirtimi, rašo „The Washington Post“.

J.Barnaby (kairėje) išsigelbėjo nuo mirties.
J.Barnaby (kairėje) išsigelbėjo nuo mirties.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 8:21 PM, atnaujinta May 21, 2017, 11:05 AM

Atokiame Kanados miške J.Barnaby grybavo, kai už nugaros išgirdo duslų urzgimą. Atsisukusi ji pamatė savo šunį, urzgiantį ant besiartinančio vilko.

Nors šuo neleido vilkui prisiartinti, plėšrūnas niekur nesitraukė ir iš tolo stebėjo grybautoją. Išsigandusi J.Barnaby ėmė nuo miško žvėries sprukti, tačiau šis nepasidavė ir persekiojo moterį bei jos keturkojį augintinį net 12 valandų.

Vilkas laukė, kol šuo atsiskirs nuo savo šeimininkės ir užstodamas kitus kelius vijo juos į tankmę.

„Vilkas atrodė senas, bet buvo labai protingas, – pasakojo J.Barnaby. – Užtruko, kol supratau, koks jis protingas ir kaip strategiškai jis elgiasi. Vilkas siekė atskirti mane nuo šuns ir nuvaryti nuo kojų. Jis nebuvo toks stiprus, kad įveiktų mus abu, ir, regis, puikiai tą įvertino.“

Atėjus nakčiai, moterį nuo galvos iki kojų ėmė kandžioti uodai, ji buvo ištroškusi ir jautėsi taip, lyg tuoj nukris. Vilkas tik to ir laukė.

„Mano rankos buvo nusėtos uodais ir krauju, – pasakojo moteris. – Ant veido jų buvo tiek daug, kad kartais nieko nematydavau.“

Tačiau netrukus į šią dramą įsiterpė dar viena agresyvi veikėja: savo jauniklio ieškojusi meška.

Tada moteriai kilo idėja – ji buvo tokia, kad vėliau niekas negalėjo patikėti, kad ši istorija neišgalvota.

„Aš išgirdau meškos jauniklio atsaką. Jis sklido iš kitos pusės, nei buvo motina meška“, – pasakojo J.Barnaby.

Netrukus ji sugalvojo atsidurti tarp motinos meškos ir jos jauniklio – tikėjosi, kad didesnis plėšrūnas atbaidys vilką. Tiesa, pati rizikavo būti sudraskyta.

Kai ji artėjo prie meškiuko, už nugaros išgirdo vilko ir meškos kautynių garsus. Plėšrūnai susipešė, o šia akimirka pasinaudojusi J.Barnaby kuo greičiau paspruko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.