Jaunosios gražuolės neberodys kūnų

Grožio konkurso „Miss Teen USA“ rengėjai susigriebė, kad paauglėms scenoje vaikščioti pusnuogėms nėra pati geriausia mintis. Nuo šiol jų maudymosi kostiumėlius ant podiumo pakeis sportinė apranga.

Amerikiečių paauglėms nebereikės varžytis su maudymosi kostiumėliais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Amerikiečių paauglėms nebereikės varžytis su maudymosi kostiumėliais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-01 07:06, atnaujinta 2017-05-20 04:56

Šiemet Las Vegase 15–19 metų grožio konkurso dalyvės ant scenos pasirodys apsirengusios sporto ir laisvalaikio rūbais, o ne bikiniais.

Moteris pagal išvaizdą vertinantys konkursai jau seniai kritikuojami dėl paviršutiniškumo ir seksizmo. Tad „Miss Teen USA“ pareiškimas apie modernų posūkį šioje pramonėje skamba netikėtai.

„Visuomenėje, kurioje lygybė ir feminizmas tampa vis svarbesni, bikiniais pasipuošusios moterys ant podiumo yra atgyvenęs vaizdas“, – paskelbė „Miss Teen USA“ atstovai.

Grožio konkursą „Miss Teen USA“ rengia organizacija „Miss Universe“, kuri anksčiau priklausė JAV prezidento rinkimuose varžytis besiruošiančiam milijardieriui Donaldui Trumpui.

Nekilnojamojo turto magnatas pardavė šią organizaciją, kai dėl jo įžeidžiamo pobūdžio komentarų apie meksikiečius kelios JAV televizijos atsisakė transliuoti grožio konkursus „Miss Universe“ ir „Miss USA“.

Tiesa, suaugusias gražuoles renkantis „Miss Universe“ puolė gintis, kad konkurso užduotis, kurioje reikia pasirodyti su maudymosi kostiumėliu, skirta tiktai sportiškumui pademonstruoti.

O socialiniuose tinkluose pradėta šaipytis, kad vienintelis „modernus posūkis“ būtų apskritai atsisakyti moterų grožio konkursų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?