Rusas sieks pagerinti skrydžio aplink pasaulį rekordą

65-erių metų Rusijos balionų

Planuojamas kelionės maršrutas nusidrieks virš Australijos, Naujosios Zelandijos, Ramiojo vandenyno, Argentinos, Atlanto vandenyno, Pietų Afrikos ir Indijos vandenyno.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Planuojamas kelionės maršrutas nusidrieks virš Australijos, Naujosios Zelandijos, Ramiojo vandenyno, Argentinos, Atlanto vandenyno, Pietų Afrikos ir Indijos vandenyno.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 12:49 PM, atnaujinta May 19, 2017, 3:16 AM

Antradienį rusų oreivis pradėjo skrydį karšto oro balionu iš Vakarų Australijos.

„Aš mėgstu keliauti. Tokia ta tiesa. Kai man buvo 15 metų, aš leidausi į pirmuosius nuotykius – tai mano gyvenimo būdas“ , – prieš pakylant Australijos nacionaliniam transliuotojui sakė oreivis.

F. Koniuchovo oro balionas yra 52 metrų aukščio ir sveria 1,6 tonos, tačiau oro baliono gondola ankšta – ji skirta tik vienam žmogui. Manoma, kad oro balionas pasieks 300 km per valandą greitį ir 5 8 tūkst. metrų aukštį.

Planuojamas kelionės maršrutas nusidrieks virš Australijos, Naujosios Zelandijos, Ramiojo vandenyno, Argentinos, Atlanto vandenyno, Pietų Afrikos ir Indijos vandenyno – kelionės pabaigoje oreivis grįš atgal į Vakarų Australiją.

F. Koniuchovas tikras nuotykių ieškotojas – per 160 dienų perplaukė Ramųjį vandenyną, aplankė penkis Žemės polius: Everestą, Šiaurės polių (tris kartus), Pietų polių, apiplaukė Horno iškyšulį (buriuotojų „polius“) ir įveikė vadinamąjį „nepasiekiamumo polių“ (taip rusai pavadino ir 1958 m. gruodžio 14 d. įrengtą stotį Antarktidoje, nes ši yra labiausiai nutolusi nuo visų Antarktidos krantų). Būdamas vos 15 metų F. Koniuchovas įvykdė savo pirmąją ekspediciją – valtimi perplaukė Azovo jūrą.

2002 metais nuotykių ieškotojas S. Fossettas vienas apskrido oro balionu aplink pasaulį per 14 dienų, 19 val. ir 50 min. taip pagerindamas 1999 metais registruotą rekordinį šveicarų piloto Bertrando Piccardo ir anglo Briano Joneso skrydį aplink Žemę oro balionu, kurį oreiviai atliko per 19 dienų, 21 valandų ir 47 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.