F. Hollande'o kirpėjui mokama po 10 000 eurų per mėnesį

„Žirkliageitas“

F. Hollande'o kirpėjui „mokama po 10 000 eurų per mėnesį“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
F. Hollande'o kirpėjui „mokama po 10 000 eurų per mėnesį“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jul 13, 2016, 3:53 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:00 AM

Nepopuliaraus lyderio šukuosena niekada nebuvo tapusi skrupulingų nagrinėjimų tema – ne taip kaip kitų garsių politikų vyrų, pavyzdžiui, kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo ar buvusio Londono mero Boriso Johnsono.

Tačiau minėtam tiriamosios žurnalistikos laikraščiui paskelbus sutartį su jo kirpėju Olivier B., prancūzai pasišiaušė dėl tokio ekstravagantiško socialistų prezidento išlaidavimo.

„Galiu suprasti klausimus, galiu suprasti, kad yra nuomonių“, – sakė vyriausybės atstovas Stephane'as Le Follis, kuris patvirtino, kad kirpėjo alga yra 9 895 eurai per mėnesį.

„Visi darosi šukuoseną, ar ne?“ – sakė S.Le Follas, kuriam ant kaktos krito jo garsiosios tankios nubalusios sruogos.

„Žirkliageitas“

Vienas ultradešiniojo Nacionalinio fronto (FN) deputatas savo „Twitter“ pavadino F.Hollande'ą „Jo Didenybe“, o kiti šaipėsi iš lyderio, derindami prie jo nuotraukų afrikietiškas ir kitokias šukuosenas, kad „padėtų jo kirpėjui užsidirbti savo atlyginimą“

Saitažymė #Coiffeurgate („Žirkliageitas“) Prancūzijoje smarkiai išpopuliarėjo.

Kai kurie „Twitter“ vartotojai kėlė mintį, kad kiti pliktelėję kandidatai perimti prezidento postą per 2017 metų rinkimus, tokie kaip Alainas Juppe, atstovaujantis opozicijos respublikonams, galėtų sutaupyti mokesčių mokėtojų pinigų.

Socialinių tinklų vartotojai dalijosi nuotrauka, kurioje F.Hollande'as buvo pavaizduotas užsimaukšlinęs megztą kepuraitę, o ant jos esantis užrašas skelbė „biudžeto karpymai“.

Pats F.Hollande'as per metus uždirba 179 tūkst. eurų – tai yra 14,9 tūkst. eurų per mėnesį.

Satyrinis savaitraštis „Canard enchaine“ nurodė, kad prezidento kirpėjas gauna ne tik atlyginimą, bet ir „pinigų būsto nuomai“ ir kitų „šeimyninių lengvatų“.

Olivier B. dirba nuo 2012 metų ir keliauja su prezidentu į daugumą vizitų užsienyje.

Kirpėjo darbo sutartyje sakoma, kad jis privalo „užtikrinti visišką savo darbo ir bet kokios informacijos, kurią jis gali gauti sutarties galiojimo laikotarpiu ir po jo, konfidencialumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.