Švedijos gydytojas savo pacientus bandė paversti katalikais

Piečiausioje Švedijos Skonės grafystėje gydytojas bandė į katalikybę atversti ligonius. Vienam savo pacientui gydytojas nedavė antibiotikų, nes šis atsisakė tapti kataliku, rašo „The Local“.

Gydytojas Pietų Švedijoje bandė į katalikybę konvertuoti savo pacientus.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Gydytojas Pietų Švedijoje bandė į katalikybę konvertuoti savo pacientus.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-14 14:23, atnaujinta 2017-05-18 21:57

Pasak nacionalinio televizijos kanalo SVT, gydytojas dėl savo veiksmų buvo priverstas atsistatydinti iš darbo. Poliklinikos, kurioje gydytojas dirbo vadovai vyrą įskundė, kai paaiškėjo, kad jis savo kabinete laikė daugybę religinių simbolių, muzikos stovų ir giesmių knygų.

Gydytojas taip pat buvo kaltinamas tuo, kad mėgino savo pacientus įkalbinti prisijungti prie Katalikų Bažnyčios. Vienam pacientui gydytojas atsisakė išrašyti antibiotikų, o kitam gydyti rimtą uždegimą išrašė vitaminų ir ciberžolės – tai nutiko, kai abu jie atsisakė tapti katalikais.

Anot poliklinikos vadovo, vyras neketino keisti savo elgesio, kaip tik priešingai – jo pastangos konvertuoti švedus tik išaugo . Gydytojas savo veiksmus vadino „dvasiniais patyrimais“.

Tačiau prieš pat atstatydinimą šiam gydytojui buvo pasiūlyta dirbti privačioje sveikatos priežiūros įmonėje „Capio“. Kompanijos vyriausiasis gydytojas tvirtino nežinojęs apie kaltinimus, bet teigė, kad artimiausiu metu pradės dėl to tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.