JAV grožio karalienė išsišoko rasistiniais pareiškimais

Šįmet grožio konkursas „Miss Teen USA“ nepraėjo be skandalų. Iš pradžių žmonės piktinosi, kad visos finalininkės buvo žydraakės blondinės, o dabar reikalauja atimti karūną iš rasistės laimėtojos.

Konkursą laimėjusi K.Hay verkė iš laimės, o dabar raudonuoja iš gėdos.<br>AP nuotr.
Konkursą laimėjusi K.Hay verkė iš laimės, o dabar raudonuoja iš gėdos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-04 15:37, atnaujinta 2017-05-16 21:21

Karlie Hay vis dar šluostėsi džiaugsmo ašaras, kai internautai atrado gėdingus merginos įrašus.

Aštuoniolikmetė grožio konkurso „Miss Teen USA“ nugalėtoja 2013–2014 metais socialiniuose tinkluose skelbė įrašus, kuriuose vartojo juodaodžius įžeidžiantį žodį „negras“.

Internautai gėdino konkurso rengėjus ir reikalavo, kad iš Teksaso valstijos atstovės būtų kuo greičiau atimta karūna.

Šviesiaplaukė gražuolė titulo atsisakyti nepanoro ir puolė viešai teisintis: „Pripažįstu, kad praeityje vartojau žodžius, kuriais dabar nesididžiuoju. Ir neturiu dėl to jokio pasiteisinimo. Mokslas, sunkus darbas ir merginų seserija, kurią sutikau grožio konkursuose, mane pavertė geresniu žmogumi.

Man garbė turėti tokį titulą ir aš tuo pasinaudosiu skleisdama savo pačios ir organizacijos „The Miss Universe“ vertybes.“

Minėta organizacija, kuri rengia daugybę grožio konkursų, taip pat atsiribojo nuo merginos komentarų.

„Žodžiai, kuriuos K.Hay vartojo, nepriimtini bet kokio amžiaus žmogui ir neatspindi mūsų vertybių.

Kaip Karlie prisipažino, ji tuo metu išgyveno gana sunkų laiką, padarė klaidų, dėl kurių dabar atsiprašo. Asmeniniai sunkumai pakeitė jos gyvenimą ir vertybes, o mūsų organizacija siekia remti jos tobulėjimą.“

Tačiau internautai nebuvo tokie atlaidūs: „Kokia apgailėtina ironija. Visiška rasistė yra gražiausia Amerikos paauglė. Sveikinu.“

„Kodėl jūs norite iš jos atimti karūną? Juk ji labai gerai atspindi, kokia iš tiesų yra Amerika“, – sarkastišką komentarą paskelbė kitas internautas.

Kiek anksčiau šią savaitę konkurso rengėjai ir komisija kritikuota dėl kito dalyko – rasinės įvairovės trūkumo. Mat visos penkios į finalą patekusios merginos buvo lieknos, aukštos, baltaodės blondinės ilgais plaukais ir šviesiomis akimis.

Kai kas juokavo, kad pamatęs visų penkių gražuolių nuotraukas pamanė, jog tai tas pats žmogus, tik nufotografuotos penkios skirtingos jo veido išraiškos.

„Tai bent. Ir kaip mums išsirinkti iš tokios įvairovės?“ – iš konkurso finalininkių panašumo šaipėsi modelis Crissy Teigen, kurios įrašu socialiniuose tinkluose pasidalijo milijonai.

Grožio konkursą „Miss Teen USA“ rengia organizacija „Miss Universe“, kuri anksčiau priklausė JAV prezidento posto siekiančiam milijardieriui Donaldui Trumpui.

Nekilnojamojo turto magnatas pardavė šią organizaciją, kai dėl jo įžeidžiančių komentarų apie meksikiečius kelios JAV televizijos atsisakė transliuoti grožio konkursus „Miss Universe“ ir „Miss USA“. („USA Today“, CNN, „The Telegraph“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.