Manhatano gyventojams lavonas nesugadino apetito

Žmonės pametė galvą dėl garsiojo „cronut“ – taip vadinamas kepinys, kuris yra prancūziško ragelio ir spurgos hibridas. Stoviniuodami eilėje prie kepyklos jie net nepastebėjo šalia sėdinčio mirusio vyro.

Kepinys, kuris atsirado sukryžminus prancūzišką ragelį ir spurgą, tapo itin populiarus JAV.<br>AFP nuotr.
Kepinys, kuris atsirado sukryžminus prancūzišką ragelį ir spurgą, tapo itin populiarus JAV.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 6:56 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:35 PM

Šalia „cronut“ gaminančios Dominique’o Anselio kepyklėlės ant suoliuko sėdintis vyras mirė, tačiau niekas to nepastebėjo, nors tuo metu greta rikiavosi nemažas būrys žmonių, laukiančių gardėsio.

Galiausiai vienas eilėje stovintis vyras pastebėjo negyvėlį ir paskambino pagalbos telefonu. Medikai atvyko po kelių minučių ir konstatavo žmogaus mirtį.

Tačiau šio įvykio liudininkais tapę kepyklėlės klientai nė nesiteikė palikti eilės.

Jie ir toliau lyg niekur nieko laukė „cronut“, kurių kasdien iškepama labai ribotai.

„Niekas nepaliko eilės. Atrodo, nė vienam šalia esantis lavonas nesugadino apetito“, – sakė Niujorko gyventoja Molly Young. Iš pradžių manyta, kad miręs vyras – benamis ar net koks iškrypėlis. Galiausiai paaiškėjo, kad nelaimėlis buvo milijonierius Andrew Langas. Tai pranešė vyro artimieji, pasipiktinę apie jį pasklidusiomis kalbomis.

„Jei jis būtų girdėjęs, ką apie jį kalbėjo eilėje laukiantys žmonės, Andrew būtų pašiurpęs. Jis tiesiog mėgo būti nepastebėtas, todėl nesiskelbė, kas esąs“, – sakė jo motina Susanne Lang.

Velionio sesuo Molly Lang Mattison patikino, kad vyras nenusižudė, jo mirtis buvo natūrali.

„Niekas nežinojo, kas jis toks, nes Andrew labai vertino privatumą. Jis buvo vienišius, nemėgęs apie save kalbėti“, – sakė M.Lang Mattison.

47-erių A.Langas – milijonieriaus sūnus, kuris jau seniai gyveno Manhatane ir kartais prodiusuodavo filmus. Vyras nebuvo sukūręs šeimos, neturėjo vaikų ir vienas gyveno 3 mln. dolerių (2,6 mln. eurų) vertės būste.

Vyras mėgo prieš grįždamas namo vakarais pasėdėti ant suoliuko šalia vaikų žaidimų aikštelės ir D.Anselio kepyklos.

Niekas nepastebėjo, kad jis mirė, kol 5 valandą ryto nebuvo atidaryta gardėsių parduotuvė.

Tačiau pirmiausia lankytojai pamanė, kad A.Langas paprasčiausiai miega. Turistas iš Oregono netgi prisipažino prisėdęs prie jo ir nusifotografavęs. Kitiems atrodė, kad ant suoliuko sėdi benamis.

JAV žiniasklaida netruko patraukti „cronut“ mėgėjų per dantį. Tyčiotasi, kad madingi kepiniai žmonėms pasirodė svarbesni nei šalia esantis lavonas.

„Žiniasklaida šaipėsi iš mano sūnaus jo mirtį padarydama sensacija. Žmonės juokėsi be jokios sąžinės graužaties. Mano sūnus buvo jautrios sielos, jis to tikrai nenusipelnė“, – sakė S.Lang.

Įsižeidusi šeima atskleidė detalių apie savo privatumą saugojusį A.Langą norėdama, kad visuomenė sužinotų, koks jis iš tiesų buvo.

„Norėjome, kad žmonės žinotų, jog jis buvo vertas pagarbos“, – sakė M.Lang Mattison. („The Daily Beast“, „The Washington Post“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.