Nuogalių puotų vis daugiau: paryžiečiai seka Londono pavyzdžiu

Drovumas – ne šios eros bruožas. Praėjusį mėnesį Londone atidarytas restoranas, kuriame lankytojai valgo nuogi, sulaukė milžiniško žmonių antplūdžio. Dabar apsinuoginę jau galės valgyti ir paryžiečiai.

Londono restoranas „Bunyadi“ per mėnesį sulaukė dešimčių tūkstančių lankytojų.<br>AP nuotr.
Londono restoranas „Bunyadi“ per mėnesį sulaukė dešimčių tūkstančių lankytojų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Independent“, „The Local“ ir „Lietuvos rytas“

Aug 8, 2016, 2:05 PM, atnaujinta May 16, 2017, 1:03 PM

Kai Jungtinės Karalystės sostinėje praėjusį mėnesį buvo atidarytas restoranas „Bunyadi“, buvo spėliojama, ar daug žmonių išdrįs vakarieniauti nusimetę visus drabužius.

Tačiau jo sėkmė – stulbinama. Per mėnesį čia apsilankė jau 46 tūkst. žmonių, o staliukai rezervuoti visam likusiam šios užeigos darbo laikui. Mat nuogalių restoranas buvo atidarytas laikinai ir užvers duris rugpjūčio viduryje.

Dabar pasigirdo kalbų, kad jau šį rudenį ir Paryžiuje duris turėtų atverti toks pat laikinas restoranas, kuriame aukštosios virtuvės patiekalus žmonės valgys nuogi.

„Toks mūsų planas, bet dar negalime paskelbti tikslios atidarymo datos, – teigė su šiuo projektu dirbanti moteris. – Paryžiuje viskas bus taip pat kaip Londone. Grįšime į pradžių pradžią: jokių mobiliųjų, viskas natūralu, patalpas apšvies žvakės, o maistas bus ekologiškas.“

Prancūzijos sostinėje šį projektą įgyvendins „Bunyadi“ įkūrėjas Sebas Lyallas.

Virtuvės vadovas teigė, kad jo restorane Londone apsilankę prancūzai parodė didžiulį susidomėjimą, todėl jis nutarė progą pavalgyti nuogiems suteikti ir paryžiečiams.

Čia bus kuriama tokia pat – grįžimo į pirmykštį būvį – atmosfera kaip ir Londone veikiančiame restorane „Bunyadi“.

Tiesa, maistas čia visai neprimityvus. Atvirkščiai – čia tiekiami vadinamosios aukštosios virtuvės (pranc. haute-cuisine) patiekalai.

Šio Londono restorano lankytojai socialiniuose tinkluose dalijasi itin teigiamais atsiliepimais ir vadina patirtį restorane „išlaisvinančia“. Taip pat giria nežemiško skonio maistą ir kokteilius.

Tikimasi, kad tokio restorano koncepcija pavergs ir prancūzus, kurie laikomi ne tokiais droviais nei santūrieji britai.

„Manome, kad ir prancūzams ši idėja patiks, – šalyje juk tiek daug natūralistų, – teigė restorano atstovė. – Jau nekalbant apie tai, kad čia klesti maisto kultūra, – Paryžius yra vieta, kur reikia kurti tokius restoranus.“

Prancūzai net protestuodami gatvėse nesidrovi išsirengti plikai. O balandžio mėnesį Prancūzijos turizmo departamento atstovai ragino atvykti britus keliautojus ir pajusti „nudistinę šalies pusę“. Mat nuogalių paplūdimių šioje šalyje netrūksta.

„Žmonės pamatys naują Prancūzijos pusę. Visi žino apie mūsų šalies vyną, gastronomiją, slidinėjimo ir kitus kurortus, tačiau nudistų atostogos – kai kas nauja, – balandį tikino Prancūzijos pareigūnai, atsakingi už turizmą. – Nedažnai gali išgirsti draugą sakant: „Per kitas atostogas vyksiu į nuogalių paplūdimį.“ Tokia idėja vis dar skamba keistai.“

O štai valgymas be drabužių, regis, tampa vis populiaresnis. Tokie restoranai atidaromi jau ne tik Europos didmiesčiuose, bet ir Australijoje, Japonijoje.

Tiesa, jau šį mėnesį Tokijuje duris atversiantis „Amrita“ iš pradžių ruošėsi rengti lankytojų atranką.

Restorano vadovai skelbė, kad čia galės valgyti tik tam tikrus kūno standartus atitinkantys lankytojai – turintys didelį antsvorį liks už durų.

Vis dėlto po to, kai sulaukė didžiulio žmonių pasipiktinimo, maitinimo įstaigos vadovai tokių planų atsisakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.