Geranoriai Romos policininkai senolius gelbėjo nuo vienumos

Romos policininkų širdis suvirpino vieniša pensininkų pora. Suvokę, kad du Italijos senoliai dienų dienas leidžia vien tik žiūrėdami liūdnas žinias per televiziją policininkai nusprendė su jais praleisti vakarą ir pagamino jiems gardžią vakarienę.

Romos policininkai vienišiems pensininkams<br>„Facebook“ Romos policijos nuotr.
Romos policininkai vienišiems pensininkams<br>„Facebook“ Romos policijos nuotr.
Romos policininkai vienišiems pensininkams<br>„Facebook“ Romos policijos nuotr.
Romos policininkai vienišiems pensininkams<br>„Facebook“ Romos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 3:26 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:01 AM

Policininkai pas 94-metį Michele'ą ir 89-erių Jolę atvyko, kai jų kaimynai paskambino ir pranešė apie neramumus bute. 70 metų susituokusi pora labai retai sulaukdavo lankytojų ir dienas leisdavo žiūrėdama televiziją.

„Atakos, smurtas prieš darželinukus – kodėl tiek blogio pasaulyje? – socialiniame tinkle „Facebook“ Joles nuogąstavimus užrašė Romos policija. – Nelengva gyvenime, ypač kai miestai pradėjo tuštėti ir kaimynai išvyko atostogauti. Kartais iš liūdesio apsiverkiu.“

Į pensininkų butą atvykę policininkai pastebėjo, kad jų namuose buvo labai mažai maisto, todėl jie nusprendė pagaminti tikrą itališką puotą.

Prieš pradėdami vakarienę policininkai dėl viso pikto į namus pasikvietė ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojus, kurie patikrino, ar senoliai buvo sveiki.

„Jokio nusikaltimo nebuvo, – policija rašė „Facebook“, – Michele'as ir Jole nėra apgavikų aukos ir jokie plėšikai neįsilaužė į jų namus. Nėra nieko, ką reikėjo gelbėti. Tačiau šį kartą mūsų policininkams teko rimtesnė užduotis – nuraminti du vienišus žmones. Policininkai žino, kad šiek tiek žmogiškos šilumos suteiks ramybę Michele'ui ir Jolei.“

Romos piliečių saugumo sargai pensininkams išvirė makaronų su sviestu ir parmezano sūriu. Tiesa, senolė Jole tyliai užsiminė, kad nors ji moka virti geresnius makaronus, šie buvo patenkinamos kokybės.

Gražus Romos policininkų gestas sulaukė daugiau nei 65 tūkst. „Facebook“ vartotojų palaikymo, o pačia žinia socialiniame tinkle buvo pasidalinta 24 tūkst. kartų.

„Galbūt būtų galima paskelbti pensininkų adresą arba sukurti jiems atskirą pašto dėžutę? – „Facebook“ klausė vienas internautas. – Lažinuosi, kad jie gautų atviručių iš viso pasaulio.“

„Kaip nuostabiai pasielgta, – rašė Isabel Ross. – Gera žinoti, kad pasaulyje vis dar yra žmonių, kuriems tokie dalykai rūpi. Siunčiu jums daug pagarbos iš Škotijos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.