104-erių italė išpildė savo gyvenimo svajonę

Italė Maria Bernacchi tikino, kad 104-ojo gimtadienio sulaukė tiktai dėl sunkaus darbo ir gerų draugų. Tačiau iki šiol turėjo vieną neįgyvendintą svajonę – pamatyti jūrą. Galiausiai moters noras išsipildė.

Jūrą pamačiusi M.Bernacchi liko sužavėta ir nenorėjo važiuoti namo į Milaną.
Jūrą pamačiusi M.Bernacchi liko sužavėta ir nenorėjo važiuoti namo į Milaną.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2016-08-12 10:08, atnaujinta 2017-05-16 03:48

Kartu su globėja Liliana M.Bernacchi šiemet pagaliau išsiruošė ilgiausiai lauktų atostogų prie jūros. Moterys ketina visą mėnesį džiaugtis paplūdimiu Ligūrijos regione.

Ta proga senolė net įsigijo pirmąjį savo gyvenime maudymosi kostiumėlį ir lydima Lilianos bei kurorto gelbėtojų išsiruošė į paplūdimį.

„Pamačiusi jūrą suvokiau, kad niekada iki galo nesupratau, ką reiškia šis žodis, kaip iš tiesų ji atrodo. Vien pamatyti jūrą buvo didžiausia laimė. Kai įmerkiau kojas į vandenį, jausmas buvo tiesiog stulbinamas“, – įspūdžiais dalijosi M.Bernacchi.

78 metus Milane gyvenanti moteris retai išeina iš namų. Jos butas yra trečiame aukšte, o lifto nėra, tad išeiti į lauką jai padeda ją lankantys socialiniai darbuotojai.

„Čia oras yra gaivus. O Milane, kur gyvenu, sunku kvėpuoti“, – pasakojo M.Bernacchi.

Ilgaamžė moteris didžiąją gyvenimo dalį dirbo fabrike, tačiau tikino esanti laiminga.

„Turiu savo ilgo ir gero gyvenimo receptą. Valgykite viską, dirbkite, turėkite daug draugų ir būkite ramūs“, – atviravo M.Bernacchi.

Dabar išpildžiusi šį norą ji turi dar du tikslus – apsigyventi labiau jos poreikiams pritaikytame name ir susitikti su popiežiumi Pranciškumi. („The Local“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.