„Porsche“ ištiesė ranką pabėgėliui iš Sirijos

Ammaras Alkhouli svajojo kada nors turėti nuosavą „Porsche“ automobilį. Tačiau nė negalėjo tikėtis, kad tapęs pabėgėliu vieną dieną sulauks šio automobilių gamintojo pasiūlymo padirbėti.

„Porsche“ išpildė pabėgėlio iš Sirijos svajonę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Porsche“ išpildė pabėgėlio iš Sirijos svajonę.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“, „The Daily Mail“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2016-08-16 09:07, atnaujinta 2017-05-15 20:32

19-metis A.Alkhouli buvo vienas iš 13 prieglobsčio prašytojų, kuriems Štutgarte įsikūrusi kompanija pasiūlė dalyvauti pabėgėlių integravimo programoje.

A.Alkhouli buvo trejiems metams priimtas į mechatronikos specialisto praktiką, kurios metu mokysis surinkti ir išardyti automobilio variklį. Vaikinas tikino esantis labai laimingas gavęs tokią galimybę.

Prieš porą metų atvykęs į Vokietiją vaikinas apie tai negalėjo nė svajoti – jis nemokėjo vokiečių kalbos, nepasitikėjo savimi. Dabar vokiškai jis kalba su vos juntamu akcentu.

„Į Vokietiją atvykau iš Sirijos, nes mano gimtinėje nebuvo jokių galimybių gerai gyventi.

Mano draugai čia sakė, kad aš turiu būti labai laimingas gavęs praktiką įmonėje „Porsche“. Dabar turiu stengtis iš visų jėgų“, – džiaugėsi A.Alkhouli.

„Porsche“ tiek Vokietijoje, tiek ir visame pasaulyje yra laikomas itin aukštos kokybės prekės ženklu, todėl nieko nuostabaus, kad ir patys vokiečiai labai nori įsidarbinti šioje įmonėje.

„Paaiškinome jiems, kad mes nesiūlome darbo „Porsche“. Tačiau jeigu jie stengsis iš visų jėgų, viskas yra įmanoma.

Jie iš tiesų yra labai motyvuoti dirbti, visuomet labai punktualūs“, – pabrėžė „Porsche“ techninių mokymų direktorius Norbertas Goeggerle.

„Porsche“ dirbti norinčiųjų tikrai netrūksta, o kiti Vokietijos verslininkai supranta, kad pabėgėliai gali prisidėti prie šalies ekonomikos stiprinimo.

Tiesa, dažniausiai darbo imigrantams pasiūlo didelės įmonės, nes mažųjų ir vidutinių verslų savininkai suvokia, kad prireiks nemažai laiko, kol į šalį atvykę pabėgėliai išmoks kalbą ir įgis tinkamų žinių darbui.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel taip pat prabilo apie būtinybę įdarbinti ar priimti mokytis daugiau pabėgėlių.

Neseniai ji kreipėsi į verslininkus ragindama juos atvykti į rugsėjį vyksiantį susitikimą, kuriame ji diskutuos apie galimybes suteikti migrantams daugiau darbo vietų. („The Local“, „The Daily Mail“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.