Rusiją akmenimis apsvaidę norvegai sulaukė atpildo

Regis, keli norvegai tiktai dabar sužinojo, kad į kitos šalies teritoriją mėtyti akmenų nevalia. Už šį nevykusį pokštą vyrai sulaukė policijos pareigūnų nemalonės ir dabar jiems gresia baudos ar netgi kalėjimas.

Norvegijos ir Rusijos sausumos siena tęsiasi kone 200 kilometrų per miškus.
Norvegijos ir Rusijos sausumos siena tęsiasi kone 200 kilometrų per miškus.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Daily Telegraph“, „The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 18, 2016, 9:27 AM, atnaujinta May 15, 2017, 2:35 PM

Incidentas įvyko mažame Norvegijos miestelyje netoli Rusijos sienos, į pietus nuo Barenco jūros.

Atsistoję vos keli metrai nuo šalis skiriančių riboženklių, vyrai pradėjo svaidytis akmenis. Kodėl – net ir patys vėliau negalėjo paaiškinti. Čia juos ir surado policija.

„Tai ne tiktai įstatymų pažeidimas, bet ir labai nemandagus elgesys“, – vyrų poelgį įvertino Norvegijos policijos atstovas Tomas Pettersenas.

Tiesa, nemalonumų sulaukė tik du iš keturių vaikinų. Policija atskleidė, kad tarp pažeidėjų yra ir paauglių, ir 40-mečių. Būtent jaunesnieji ir prisipažino mėtę akmenis, bet teigė nieko neturintys prieš Rusiją.

„Ten yra pastatytas ženklas, aiškiai nurodantis, kad negalima taip elgtis“, – pažymėjo T.Pettersenas.

Nemalonumai, gresiantys už šį netikusį pokštą, tikrai nemenki. Pažeidėjai gali sulaukti baudos nuo 1 tūkst. iki 10 mln. Norvegijos kronų, jei policija nuspręs pradėti baudžiamąjį tyrimą.

Murmansko regione Rusijoje nukritę akmenys nepadarė jokios žalos, nesužeidė žmonių, tačiau pagal Norvegijos įstatymus už tokį nusižengimą gali grėsti ne tik minėtos baudos, bet ir kalėjimo bausmė iki keturių mėnesių.

Bandydami paaiškinti savo elgesį Norvegijos piliečiai tepasakė nežinoję, kad mėtyti akmenų į kitos šalies teritoriją negalima. Tačiau su policija nesiginčijo ir savo kaltę pripažino.

Norvegijos ir Rusijos sausumos siena tęsiasi beveik 200 kilometrų. Didžioji jos dalis driekiasi per nepereinamą ir neišvažiuojamą tundrą Arkties regione. Tiesa, pastaraisiais metais šią sieną bandė kirsti vis daugiau nelegalių migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.