Maskvos močiutės turi vertingą pasiūlymą. Gal susiviliosite?

Rusijos sostinėje gyvenantys pensininkai nutarė dalyvauti naujoje iniciatyvoje – internetu mokys užsieniečius rusų kalbos. Šio projekto rengėjai tikisi, kad charizmatiški garbaus amžiaus rusai sudomins žmones savo kultūra.

Mokytojai už užsiėmimus negaus jokio atlygio, studentai taip pat neturės mokėti nė cento.<br>„123rf.com“ nuotr.
Mokytojai už užsiėmimus negaus jokio atlygio, studentai taip pat neturės mokėti nė cento.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-28 12:32, atnaujinta 2017-05-14 17:42

Kalbos mokymosi projektas prasidės jau nuo šio rugsėjo. Maskviečiai kalbėsis su savo mokiniais per programą „Skype“. Projekto įkūrėja pensininkė Svetlana Pavšinceva teigė, kad užsieniečiai ne tik gilins žinias, bet geriau suvoks rusiško mentaliteto ir kultūros subtilybes.

„Mūsų pensininkai nugyveno ilgą ir įdomų gyvenimą. Jie galės apie tai papasakoti, pasidalyti savo išmintimi ir patys pabendrauti su žmonėmis, kurių kompanijos jiems trūksta“, – džiaugėsi S.Pavšinceva.

Savanoriai susitikinės su senoliais ir pagelbės jiems susirasti mokinius. Išrinks tinkamiausią porininką iš tų, kurie pateiks paraiškas projekto tinklalapyje.

„Mes jau sulaukėme 15 paraiškų iš studentų, gyvenančių Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, JAV, Kinijoje ir Tailande. iki metų pabaigos tikimės atrinkti dar daugiau studentų. Norime turėti 30 dalyvių porų“, – aiškino S.Pavšinceva.

Mokytojai už užsiėmimus negaus jokio atlygio, studentai taip pat neturės mokėti nė cento.

„Daug žmonių supranta, kad senatvė nėra gyvenimo pabaiga. Jie socializuojasi, keliauja, mėgina išmokti ko nors nauja. Aš pati esu pensininkė, bet nepraradau susidomėjimo gyvenimu. Šie internetiniai kursai gali būti dvilypis mokymosi procesas – dalyviai mokysis apie vienas kito kultūrą“, – teigė S.Pavšinceva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.