Amerikiečius šiurpina vaikus į mišką viliojantys klounai

JAV Pietų Karolinos valstijos gyventojus šiurpina vaikų pasakojimai apie klounų grupelę, kuri mažamečius vilioja į mišką. Persirengėlius jau pastebėjo ir tėvai, o pareigūnai bijo, kad neprasidėtų smurtas.

Mokslininkai tikina, kad klounų baimė žmonėms yra įgimta.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Mokslininkai tikina, kad klounų baimė žmonėms yra įgimta.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir „The New York Times“ inf.

Sep 1, 2016, 10:33 AM, atnaujinta May 14, 2017, 7:56 AM

Vaikų pasakojimai pasiekė ir Grinvilio policijos departamentą. Netoli miško įsikūrusio namų komplekso gyventojai pasiskundė, kad klounais persirengę žmonės terorizuoja suaugusiuosius ir vaikus.

Gyventojų atžalos skundėsi, esą nedideliame namelyje miške gyvenantys klounai jiems siūlė pinigų už tai, kad vaikai sektų paskui juos į tankmę.

Tiesa, policija girioje neaptiko jokių pėdsakų, liudijančių, kad apleistame name galėtų gyventi žmonės.

Be to, viena vėlai namo grįžtanti moteris pasakojo mačiusi po gatvės žibintu stovintį ir jai mojuojantį stambų klouną.

O kitos Grinvilio gyventojos sūnus skundėsi girdėjęs grandinių žvangėjimą ir beldimą į duris. Apie neįprastus reginius policijai pranešę žmonės atsisakė nurodyti savo pavardes.

Kol kas pareigūnai dar negali patvirtinti, kad šie pasakojimai nėra tik vaikų vaizduotės vaisius. Bet policija įspėja dėl kito pavojaus – butų komplekso gyventojai buvo pastebėti šaudantys į miško pusę.

Šerifo pavaduotojas Ryanas Floodas taip pat teigė, kad prie miško ėmė patruliuoti daugiau pareigūnų, o komplekso savininkai išplatino skrajutes, prašančias neišleisti vaikų vienų į mišką naktį.

Bet pranešimai apie klounus tęsiasi. Ir šią savaitę kitame namų komplekse gyvenantis vaikas skambino norėdamas pranešti apie naktį matytą klouną.

Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai klounų išsigandę amerikiečiai praneša juos pastebintys keistose vietose.

Per pastaruosius metus tokių pranešimų sulaukė Naujosios Meksikos ir Indianos valstijų policija. Pernai klounai buvo pastebėti ir Čikagos kapinėse.

O prieš kelias savaites Grin Bėjaus miestelio Viskonsino valstijoje gyventojai skundėsi naktimis buvę išgąsdinti juodais balionais mojuojančio klouno.

Pastarąjį klouną nemažai amerikiečių spėjo ir nufotografuoti, o kai kurie jam taip pat grasino ginklu.

Tiesa, vėliau Grin Bėjuje gyvenantis aktorius C.J.Guzanas pripažino, kad naktimis vaikščiojantis klounas buvo trumpametražio filmo reklamos kampanijos dalis.

„Darosi vis baisiau. Bet ne dėl klounų, o dėl ginkluotų ir gintis pasiruošusių žmonių reakcijos“, – pažymėjo C.J.Guzanas.

Išsidažiusių persirengėlių baimę skatina ne tik įvairūs filmai, kuriuose cirko personažai vaizduojami kaip blogiukai, – mokslininkai įsitikinę, kad ši baimė yra įgimta.

„Žmonės nuo mažumės moka atpažinti veidus, o perdėti bruožai, kuriuos nusipiešia klounai, įspėja mūsų smegenis apie gresiantį pavojų“, – teigė Harvardo universiteto vaikų psichologas Stevenas Schlozmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.