Pasaulio slėpynių čempionatas: kas laimėjo šiemet?

Apleistame Italijos kaime įvyko neįtikėtinas turnyras. Kasmet rengiamas geriausių pasaulio slapukų čempionatas atgaivino ištuštėjusį Konsoną, o žaidėjai pramogą siekia paversti olimpiniu sportu.

Negyvenamas kaimas tapo tarptautinių slėpynių turnyro vieta.
Negyvenamas kaimas tapo tarptautinių slėpynių turnyro vieta.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“, „The Local“ ir „Quartz“ inf.

Sep 11, 2016, 2:18 PM, atnaujinta May 13, 2017, 10:55 AM

Mintis įkurti viso pasaulio slėpynių turnyrą kilo netyčia – 2010 metais, kai vienas organizatorių per gimtadienį su draugais nusprendė pažaisti slėpynių ir svarstė, kodėl nerengiamos pasaulinės šio žaidimo varžybos.

Nuo tada čempionatas pritraukė suaugusių slapukų iš viso pasaulio, kurie kasmet rugsėjį vyksta į Italiją kovoti dėl geriausiai pranykti ir dingusius surasti mokančios komandos titulo.

„Labiausiai paplitęs žaidimas pasaulyje nusipelnė čempionato, o kiekvienas suaugęs nusipelnė laisvo savaitgalio, skirto slėpynėms“, – aiškino organizatoriai.

Varžybas rengia žurnalo CTRL komanda ir Bergamo miesto savivaldybė. Praėjusį savaitgalį vykusios varžybos pirmą kartą buvo perkeltos iš šio miesto į Konsono kaimą – į „Lombardijos Las Vegasu“ turėjusią tapti vietą, kuri buvo apleista septintajame dešimtmetyje dėl nuošliaužos.

Šiemet varžybose dalyvavo 320 žaidėjų, jie pasidalijo į 64 komandas ir slapstėsi Konsone bei aplinkui esančiuose miškuose.

Žaidėjai privalo pasislėpti ir nepastebėti sugrįžti į „bazę“, o tuo metu jų ieško ir bando pričiupti pernai čempionatą laimėję slapukai.

2016 metais laimėjo „Sėlinančio prancūzaičio“ komanda iš Marselio. Tiesa, Italijoje vykstantis turnyras nėra vienintelis pasaulyje – jį rengia ir japonai.

Japonijos Slėpynių garsinimo komitetui pirmininkaujantis profesorius net siekia, kad žaidimas būtų įtrauktas į Tokijo olimpines žaidynes 2020 metais. To laukia ir pasaulio slėpynių čempionato organizatoriai Italijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.