Sibiro miškuose pasiklydęs trimetis išgyveno tris dienas

Vilkų ir lokių knibždančiuose Sibiro miškuose tris dienas praleidęs mažametis išgyveno ir buvo rastas. Trimečio Cerino Dopčuto paieška iš oro prasidėjo dar sekmadienį, kai jis nuklydo į mišką Tuvos respublikoje.

Išgelbėtas berniukas atsipirko be jokių sužeidimų.<br>Tuvos gelbėjimo tarnybų nuotr.
Išgelbėtas berniukas atsipirko be jokių sužeidimų.<br>Tuvos gelbėjimo tarnybų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2016, 4:40 PM, atnaujinta May 12, 2017, 4:39 AM

C.Dopčutas žaidė su šunimis nedideliame 400 žmonių kaimelyje Kute. Nors berniuką prižiūrėjo prosenelė, ji nepastebėjo, kaip vaikas nusivijo šuniuką į tankmę.

Berniukas buvo apautas batais, tačiau nedėvėjo paltuko. Taigoje pasiklydęs vaikas kišenėje turėjo tik nedidelį šokoladuką.

Pasiklydusio vaiko išėjo ieškoti daugiau nei šimtas žmonių, kurie naršė mišką dieną ir naktį, o daugiau nei 120 kv. kilometrų teritoriją apžiūrėjo ir gelbėtojų sraigtasparnis.

C.Dopčutas pagaliau buvo rastas trečiadienį, praėjus daugiau nei 72 valandoms nuo dingimo. Vaikas snaudė tarp maumedžio šaknų susisuktame guolyje.

Vietos nepaprastųjų situacijų tarnybos vadovas Ajasas Saryglaras „Siberian Times“ teigė, kad dingęs vaikas buvo tikrame pavojuje.

„Miške yra vilkų ir lokių. Pastarieji šiuo metu mėgina nusipenėti prieš užmigdami žiemos miegu, todėl jie puola viską, kas juda. Be to, nors dieną dar yra šilta, naktimis jau pašąla“, – pasakojo pareigūnas.

C.Dopčutas išvengė bet kokių sužeidimų. Nuo savo gimtojo Kuto kaimelio jis spėjo nutolti apie 3 kilometrus į pietus.

„Berniukas išgirdo savo dėdės šauksmą ir tada atsiliepė. Kai tik dėdė jį apkabino, vaikas pirmiausia paklausė, ar jo žaisliniam automobiliui nieko nenutiko“, – tikino Tuvos respublikos vadovas Šolbanas Kara-Olas.

Anot vyriausybės pirmininko, visas miestelis ruošia vakarėlį berniuko sugrįžimo proga.

„Jam davė antrą vardą – Mauglis. Jau dabar svarstoma, kad jis galėtų tapti gelbėtoju, nes pademonstravo neįprastą ištvermę taip ilgai likęs vienas šaltuose miškuose“, – samprotavo Š.Kara-Olas.

Prieš kelis mėnesius panaši istorija sukrėtė Japoniją. Berniukas šešias naktis praleido vienas lokių gyvenamame miške, po to, kai tėvai gegužės 28-ąją, nubausdami jį už blogą elgesį, išvarė jį iš automobilio kelyje ant mišku apaugusio kalno šlaito. Po savaitės berniukas buvo rastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.