Danijos nacionalistai nuo migrantų gintis siūlo purškalu

Prieš imigrantus nusiteikusi Danijos partija sulaukė tarptautinio pasipiktinimo dėl savo išdalintų „Pabėgėlių purškiklių“, kuriais siūlo piliečiams gintis nuo migrantų išpuolių, skelbia CNN.

Kadangi apsiginti skirtas pipirinis purškiklis Danijoje yra nelegalus, savo akcijai nacionaliniais demokratais vadinanti partija panaudojo plaukų lako flakonus.<br>„Facebook“ nuotr.
Kadangi apsiginti skirtas pipirinis purškiklis Danijoje yra nelegalus, savo akcijai nacionaliniais demokratais vadinanti partija panaudojo plaukų lako flakonus.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 4:35 PM, atnaujinta May 11, 2017, 8:33 PM

Dešinioji Danų partija Hadersleve šeštadienį išdalino beveik 150 aerozolių. Kadangi apsiginti skirtas pipirinis purškiklis Danijoje yra nelegalus, savo akcijai nacionaliniais demokratais vadinanti partija panaudojo plaukų lako flakonus.

Organizacijos „Refugees International“ atstovė Europai Izza Leghtas Danų partijos žingsnį pasmerkė kaip siaubingą ksenofobijos ir priešiškumo migrantams bei prieglobsčio prašytojams aktą.

„Žmonės, kurie į Europą atvyko bėgdami nuo karo ir žiaurumo, turėtų gauti apsaugą, kurios nusipelno, ir būti gerbiami kaip visi kiti žmonės. Tačiau pernelyg dažnai juos pasitinka uždarytos durys ir prietarai. Tai paskutinis ir kraštutinis to atvejis“, – teigė aktyvistų atstovė.

Danų partijos lyderis Danielis Carlsenas apgynė akciją.

„Nematau, kodėl tai yra rasistiška. Pipirinis purškiklis yra nelegalus, todėl turėjome sugalvoti, kaip mūsų piliečiai – o ypač moterys – galėtų apsiginti. Žinoma, tai nėra ideali situacija. Laikui bėgant norėtume sugrąžinti atvykėlius ne iš Vakarų šalių atgal, tačiau kol kas norime rasti išeitį, kaip apsaugoti danus“, – aiškino politikas.

Jungtinių Tautų specialusis komisaras pabėgėlių klausimams pabrėžė apgailestaujantis, kad tokie incidentai prieš migrantus ir pabėgėlius vyksta Danijoje.

„Esu įsitikinęs, kad Danų partija nėra visos šalies gyventojų populiacijos atspindys. Tai tik nedidelė grupuotė, kuri atstovauja mažai visuomenės daliai. Didžioji dalis danų taip pat smerkia šį incidentą“, – tikino komisaras.

Tiesa, kartų atsaką pateikė ir Danų partijos vadovas.

„Tai tikra gėda ir Danijai, ir Europai, kad tokia organizacija (Jungtinės Tautos – red.) skatina masinę migraciją į Europą. Tai sugriaus Europą. Nesakome, kad visi migrantai yra prievartautojai, tačiau migracijos problema yra jos apimtis, kuri laikui bėgant nurungs pačius europiečius“, – aiškino D.Carlsenas.

Danų partija renka parašus, kad galėtų kandidatuoti kituose parlamento rinkimuose, tačiau dar trūksta apie 20 tūkst. parašų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?