Programišius pavogė intymias P.Middleton nuotraukas

Kembridžo kunigaikštienės Catherine Middleton sesuo Philippa, žinoma kaip Pippa, susidūrė su privatumo pažeidimu. Programišius pavogė jos nuotraukas ir bandė jas parduoti, bet įkliuvo teisėsaugai.

P.Middleton nuotraukos buvo pavogtos iš „iCloud“ paskyros ir bandytos parduoti žiniasklaidai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Middleton nuotraukos buvo pavogtos iš „iCloud“ paskyros ir bandytos parduoti žiniasklaidai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Middleton nuotraukos buvo pavogtos iš „iCloud“ paskyros ir bandytos parduoti žiniasklaidai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
P.Middleton nuotraukos buvo pavogtos iš „iCloud“ paskyros ir bandytos parduoti žiniasklaidai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Daily Beast“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Sep 29, 2016, 9:24 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:09 PM

P.Middleton paskyra virtualios informacijos saugykloje „iCloud“ buvo „nulaužta“ ir iš jos pavogta net 3 tūkst. nuotraukų. Tarp jų buvo ir tokių, kurių moteris viešinti tikrai nenorėtų, – asmeninės fotografijos iš karališkosios šeimos gyvenimo, taip pat nuogut nuogutėlio jos sužadėtinio Jameso Matthewso nuotraukos.

Fotografijas 35-erių įsilaužėlis panoro parduoti bulvariniams britų leidiniams. Už jas programišius pareikalavo 50 tūkst. svarų sterlingų (57,5 tūkst. eurų).

Deja, visi jo užmojai nuėjo perniek. Nusikaltimą padaręs vyras buvo susektas, suimtas ir kurį laiką praleido Londono policijos nuovadoje, tačiau vėliau paleistas už užstatą.

Leidinys „The Sun“ atskleidė, kad 33-ejų P.Middleton nuotraukos ir kita informacija, pasisavinta iš „iCloud“ paskyros, buvo pasiūlyta jiems.

Vyras gyrėsi turįs ir kunigaikštienės C.Middleton bei jos vyro princo Wiliamo nuotraukų. Todėl jei fotografijos būtų išvydusios dienos šviesą, tai būtų didžiausias karališkosios šeimos privatumo pažeidimas istorijoje.

Leidiniui paprašius įrodyti, kad turimos nuotraukos tikrai autentiškos, vyras jiems išsiuntė dvi P.Middleton fotografijas, kuriose ji užfiksuota besimatuojanti vestuvinę suknelę. Kitose, kaip teigta, – C.Middleton su princu Wiliamu ir vaikais, taip pat P.Middleton su savo sužadėtiniu, linksmai leidžiantys laiką su draugais.

Netrukus ir P.Middleton atstovas spaudai leidiniui „The Sun“ patvirtino, kad nuotraukos tikrai buvo pavogtos.

„Dėkoju, kad apie tai buvo pranešta karališkajai šeimai. Apie incidentą buvo informuoti ne tik teisininkai, bet ir policija“, – sakė atstovas spaudai.

Britai dėl šio incidento negaili kritikos ir P.Middleton. Jie stebisi, kaip garsi moteris sugalvojo saugoti nuotraukas „iCloud“ platformoje, kuri praeityje nekart buvo nulaužta programišių.

Didžiausias skandalas įvyko 2014 m., kai internetą užtvindė iš asmeninių Holivudo žvaigždžių paskyrų „iCloud“ pavogtos itin slaptos jų nuotraukos.

Garsiąją vagystę atlikęs programišius, 36 metų amerikietis Ryanas Collinsas įkliuvo, prisipažino ir tuo labai nudžiugino „iCloud“ savininkę „Apple“.

Po duomenų nutekinimo „Apple“ patyrė didelį smūgį: pasaulio pasitikėjimas virtualių duomenų saugyklos „iCloud“ patikimumu susvyravo. O naujausias skandalas dėl P.Middleton nuotraukų vagystės problemą tik paaštrins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.