Italai susipešė dėl griežtų vaikų maitinimo mokyklose taisyklių

Šiaurės Italijos mokyklų vadovus ir tėvus supriešino sumuštinis. Moksleiviams panorus iš namų neštis priešpiečius sukilo ir politikai, kurie vaikus paklusnumo moko ir prie pietų stalo.

Milano valdžia mano, kad į valgyklą atsineštas sumuštinis gali kelti grėsmę.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Milano valdžia mano, kad į valgyklą atsineštas sumuštinis gali kelti grėsmę.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 3, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 11, 2017, 2:34 PM

Pirmuosiuose Italijos laikraščių puslapiuose atsidūrė istorija apie sumuštinį su tunu atsinešusią 10-metę, kurią mokytojai išsiuntė vieną valgyti į klasę, nes valgykloje galima užkandžiauti tik mokykloje pagamintu maistu.

Ginčai dėl moksleivių maitinimo prasidėjo Turine, kur teismas neseniai tėvams leido supakuoti atžaloms užkandžius iš namų.

O kai dėl panašių problemų susirūpinę milaniečiai išgirdo apie teismo sprendimą, savo vaikus jie taip pat pradėjo leisti į mokyklą su namuose gamintu maistu. Bet Pirelio pradinėje mokykloje tokie protestai įžiebė skandalą.

Už Milano moksleivių maitinimą atsakingai Annai Scavuzzo tokie priešpiečiai pasirodė kaip pavojus vaikų saugumui.

„Jeigu visiems leisime atsinešti savo maistą, kaip užtikrinsime, kad nieko nenutiktų? Tarp vaikų paplitusios alergijos, infekcijos, maisto produktų netoleravimas ir kitos problemos“, – teigė miesto tarybos narė.

Pasak A.Scavuzzo, pietūs yra laikas, kai vaikai turi išmokti susėsti kartu ir valgyti sveiką, saugų ir tinkamą maistą: „Kitaip būtų užkirstas kelias vertybėms, kurias norime įdiegti.“

Milano moksleivių tėvai už vaikų maitinimą moka pagal pajamas, tačiau daugeliui jų vaiko pietūs kasdien atsieina apie 2,6 euro.

„Mes nenorime laimėti ginčo bet kokia kaina, tiesiog norėtume geresnės kokybės maisto.

Metų metus mes prašėme to, ką turi kitų miestų gyventojai“, – aiškino tėvų protestui vadovaujanti milanietė Marilu Santoiemma.

Tiesa, miesto tarybos narė pripažino, kad už sumuštinį iš valgyklos mergaitė buvo išvaryta netinkamai.

A.Scavuzzo siūlo elgtis kitaip: atimti vaiko maistą iki pamokų pabaigos ir priversti jį valgyti mokykloje patiekiamus pietus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.