Jubiliatas prabilo apie didžiausias gyvenimo nuoskaudas

Silvio Berlusconi šią savaitę atšventė 80-metį. Dabar jis gyvena toli nuo rampų šviesų, kuriomis kaip Italijos premjeras, žiniasklaidos magnatas, futbolo klubo „AC Milan“ savininkas mėgavosi dešimtmečius.

AP nuotr.
AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 9:23 PM, atnaujinta May 11, 2017, 7:11 AM

Septynis kartus Europos futbolo čempionu tapęs klubas S.Berlusconi sukūrė filmuką, kuriame kapitonas Riccardo Montolivo nuoširdžiai padėkojo savininkui, kad jis „padarė šį klubą geriausią pasaulyje“.

Tačiau komentarai ir sveikinimai iš politikos pasaulio buvo ne tokie entuziastingi.

„Manau, kad S.Berlusconi po 300 metų bus prisimenamas dėl to, ką padarė futbolo, leidybos ir televizijos srityse, – svarstė premjeras Matteo Renzi. – Politikos pasaulyje jis pirmiausia bus prisimenamas už tai, ko nepadarė.“

Tuo metu S.Berlusconi prisipažįsta, kad gyvenime ypač gailisi tik dėl vieno – kad dėl karjeros apleido šeimą.

Visada jautėsi jaunas

Buvęs premjeras, kadaise dirbęs net dainininku kruiziniame laive, po birželį atliktos širdies vožtuvo operacijos viešajame gyvenime faktiškai nebedalyvauja. Tačiau jubiliejaus proga jis davė interviu vienam savo leidybos imperijos žurnalų „Chi“.

Interviu jis patvirtino, kad jo politinė karjera iš esmės baigta.

„Daugiau laiko skirsiu žmonėms, kuriuos myliu. Penki vaikai ir 10 vaikaičių pavertė mane patriarchu“, – sakė dukart išsiskyręs S.Berlusconi, šiuo metu gyvenantis su 31 metų drauge Francesca Pascale.

Italai vis patraukia buvusį politiką per dantį – esą, nepaisant persodintų plaukų ir daugybės plastinių operacijų, S.Berlusconi nepasisekė sustabdyti laiko ir kūno senėjimo.

Vasarą jam atlikta operacija nebuvo pirmas ženklas, kad šis pavydėtinos energijos žmogus turi sveikatos problemų: po širdies smūgio prieš dešimtį metų jam buvo įdėtas širdies stimuliatorius, 1997-aisiais jis buvo operuotas dėl prostatos vėžio.

„Niekada negalvojau apie savo amžių. Priešingai, visuomet gyvenau taip, lyg būčiau 40-ies, nes taip ir jaučiausi – kupinas smalsumo ir troškimo veikti, – kalbėjo S.Berlusconi. – Tada iš niekur atsirado širdies liga. O po operacijos jau labai gerai supratau, kad esu 80 metų vyras.“

Kaltino teisėjus

Tarp kitų gailėtis dabar verčiančių dalykų italas įvardijo tai, kad pastaruoju metu neturėjo pakankamai laiko savo futbolo klubui. Milano klubas pastaraisiais sezonais susilpnėjo, nes savininkas neskyrė pakankamai pinigų. Dabar šis klubas perduodamas kinų investuotojams.

„Galbūt Milanui pastaraisiais metais sekėsi nebe taip gerai kaip anksčiau, bet tik dėl to, kad neturėjau laiko asmeniškai juo pasirūpinti“, – apgailestavo S.Berlusconi.

Dėl to kalti, jo teigimu, politiškai šališki teisėjai, kurie jį persekiojo su visa virtine bylų, pradedant ieškiniu dėl korporacijos mokestinio sukčiavimo ir baigiant byla dėl sekso su nepilnamete prostitute per vieną iš garsiųjų jo vakarėlių.

„Daug metų mažiausiai tris popietes per savaitę praleisdavau su savo advokatu rengdamasis 3,6 tūkst. teismo posėdžių“, – kalbėjo buvęs Italijos premjeras.

Nuteisė dėl sukčiavimo

Mokestinis sukčiavimas buvo vienintelis nusikaltimas, dėl kurio teisėjai politiką pričiupo. Dauguma kaltinimų buvo panaikinti sukakus senačiai, o sekso su nepilnamete prostitute byloje teismas pripažino, kad S.Berlusconi galėjo ir nežinoti, kad mergina, žinoma pravarde Rube Širdžių Daužytoja, tuomet buvo 17-os.

Tiesa, įtarimai, kad jis dosniai papirko 21 potencialią jauną liudininkę, tebegalioja: išankstinis teismo posėdis dėl to turėtų įvykti jau kitą savaitę.

2013 m. nuteistas dėl sukčiavimo S.Berlusconi buvo išmestas iš Parlamento ir kaip koks atstumtas įsimylėjėlis dabar sako, kad jam tai niekada nerūpėjo.

Politika niekada nebuvo tikroji mano aistra, – kalbėjo S.Berlusconi, kuris ilgiausiai dirbo Italijos premjeru pokario laikotarpiu. – Dėl jos tik praradau daugybę laiko ir energijos. Į tą politikos areną ėjau tik norėdamas sutrukdyti komunistams ateiti į valdžią.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.