Baltarusijos valdžia susirūpino barų lankytojų sveikata

Minske įsikūrusio baro savininkas sulaukė neįprasto vietos sveikatos apsaugos pareigūno prašymo – užėjusiems lankytojams siūlyti hematogeno batonėlių, kuriuose yra geležies.

Barai nenori pardavinėti hematogenų.
Barai nenori pardavinėti hematogenų.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 8, 2016, 1:09 PM, atnaujinta May 11, 2017, 6:51 AM

Jurijus sulaukė Baltarusijos valdžios laiško, kuriame piktinamasi, kad Minske užsakoma per mažai maisto papildus gaminančios valstybės įmonės „Ekzon“ produkcijos.

„Rekomenduojame, kad ant prekystalio klientai galėtų matyti mažiausiai trijų rūšių hematogeną, taip pat šermukšnių ir erškėtuogių sirupą“, – rašoma laiške.

Iš sterilizuoto karvės kraujo gaminamas saldžias plyteles Sovietų Sąjungos laikais buvo pamėgę vaikai, tačiau Jurijus abejoja, ar jie sudomins baro lankytojus.

„Negi mes jiems dabar prie alaus siūlysime vanilinį hematogeną, o prie kokteilio – kokosinį hematogeną? Taip pat priminsime, kad turime ypač didelį erškėtuogių sirupų pasirinkimą. Juk klientai manys, kad juokauju“, – skundėsi baro savininkas.

Tiesa, Minsko miesto savivaldybės Sveikatos departamentui ši istorija pasirodė visiškai nejuokinga.

„O kas čia blogo? Jeigu pardavinėjate šokoladinius batonėlius, kodėl tai negali būti hematogenas?“ – klausė vienas pareigūnas ir paaiškino, kad taip siekiama barus pamėgusius žmones maitintis sveikiau.

Tiesa, tai ne pirmas kartas, kai valdžia mėgina paskatinti piliečius pirkti „Ekzon“ prekes. Birželį panašaus laiško sulaukė ir Gomelio mieste įsikūrę barai.

„Ekzon“ savininkas Pioras Lukjanavičius apgailestavo, kad šalies žmonės dažniau renkasi Rusijoje pagamintus hematogenus, kurie, anot verslininko, yra prastesnės kokybės.

„Kai prekybininkai tikina, kad užsieninis šokoladas parduodamas geriau, aš nuoširdžiai nustembu. Kur jie mano gyvenantys?“ – stebėjosi P.Lukjanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.