Amerikiečius toliau baugina klounai: kenčia ir profesionalūs linksmintojai

Klounai vienijasi, kad nuramintų išsigandusius amerikiečius. JAV jau kurį laiką visus šiurpina daugėjantis skaičius žmonių, kurie apsirengia klounų kostiumais ir baugina praeivius. Taip pat gausybė paauglių įsitikinę, kad skleisti gandus apie psichopatus klounus – labai juokinga.

Tusono klounai rengs eitynes, kad įrodytų, jog nėra žudikai psichopatai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Tusono klounai rengs eitynes, kad įrodytų, jog nėra žudikai psichopatai.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2016, 3:12 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:42 AM

Apie klounus, staiga išdygstančius pamiškėse, bauginančius vaikus bei terorizuojančius bendruomenes pranešta mažiausiai 10 valstijų.

Dėl to profesionalūs klounai Tusone, Arizonoje sutarė, kad spalio 15 dieną surengs eitynes siekdami apginti savo gerą reputaciją. Tai bus pirmasis „Klounų gyvybės svarbios“ renginys.

Pastaruoju metu daugėja amerikiečių, kurie bijo būti užpulti klounų. Tai nuostabos nekelia, nes kai kurie linksmintojai į mišką vilioja mažamečius, antri gyventojus gainioja peiliais, o treti – slampinėja kapinėse, rašo CNN ir „Fox News“.

„Parodysime, kad klounai nėra žudikai psichopatai“, – rašoma Tusone išplatintose skrajutėse. – Norime, kad bendruomenė jaustųsi saugiai ir nebijotų. Todėl ateikite, atsiveskite savo šeimą, susipažinkite su klounu ir gaukite apkabinimą!“

„Klounų gyvybės svarbios“ eitynėse dalyvaus daugiau nei šimtas profesionalių linksmintojų.

JAV teisėsauga į visus klounų grasinimus reaguoja rimtai, nors dešimtys atvejų buvo apgavystės. Kai kurios švietimo įstaigos buvo priverstos užsidaryti dėl klounų maniakų grasinimų.

Pirmadienį Masačusestso valstijoje esančio Merimako koledžo studentams pusę valandos teko slapstytis, o bendrabutis buvo evakuotas, nes socialiniuose tinkluose pradėjo plisti gandai apie ginkluotą klouną žudiką.

Rugsėjį Ohajaus valstijoje mokyklos užsidarė, nes pasklido melagingos žinios apie klouną, kuris moterį griebė už gerklės.

„Yra daugybė kitų skubių įvykių, į kuriuos policininkai privalo reaguoti, o melagingi pranešimai švaisto laiką, – pranešė Konektikuto valstijos policininkai. – Melagingi pranešimai apie klounus švaisto vertingus išteklius ir gali baigtis sužalojimais.“

Šią savaitę Teksase buvo suimta trylikametė mokinė dėl to, kad ji paviešino sąrašą žmonių, į kurių gyvybę tariamai kėsinsis klounas. Sąraše mergina užraše ir savo vardą, o savo poelgį ji paaiškino, esą taip „tikri“ klounai nepuls jos mokyklos.

Trečiadienį Konektikute buvo suimti keli paaugliai, nes jie internete skleidė melus apie piktadarius klounus.

Niu Heiveno mieste viešosios mokyklos uždraudė mokiniams persirenginėti klounais, nes socialiniame tinkle „Instagram“ pradėjo plisti piktų linksmintojų nuotraukos – šie žmonės grasino mokykloms ir ragino jas „saugotis“.

Pensilvanijos valstijoje dėl tikrų ir netikrų gandų apie piktavalius klounus nukentėjo klouno Snuggleso verslas. Profesionalus linksmintojas teigė, kad jam buvo labai sunku įtikinti vaikus, jog jis jiems nieko blogo daryti neketino.

„Viskas tapo labai rimta. Noriu, kad visi paaugliai žinotų, kad tai, ką jie daro – nebe žaidimas, – aiškino klounas Snugglesas, kuris nusivalęs grimą prašo jį vadinti Jordanu Jonesu. – Jūs gadinate mano ir kitų aktorių darbą. Taip, aš esu klouno kostiume, bet galų gale aš irgi žmogus: esu brolis, sūnėnas, dėdė ir turiu šeimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.