R. Kadyrovo realybės šou prasidėjo: dalyviai varžėsi keisčiausiose užduotyse

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas mokosi iš JAV prezidento rinkimų kandidato Donaldo Trumpo. Rusijoje jau buvo parodyta pirmoji realybės šou „Komanda“ serija, kurioje R.Kadyrovas ieškojo sau pagalbininko.

Rusijoje rodomas R.Kadyrovo realybės šou.<br>AP nuotr.
Rusijoje rodomas R.Kadyrovo realybės šou.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 9:27 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:52 AM

Pirmoji realybės šou dalyvių užduotis buvo 3 tūkst. žmonių futbolo stadione sustatyti taip, kad iš jų susidarytų jų komandos pavadinimas, skelbia AP.

Valstybinės televizijos „Rossija 1“ projektas labai primena D.Trumpo šou „Mokinys“.

Per laidos atranką buvo ieškoma dalyvių, kurie galėtų pasiūlyti reikšmingų planų skatinti plėtrą toje Šiaurės Kaukazo respublikoje, per pastaruosius 20 metų kovojusioje dviejuose separatistiniuose karuose su Rusija.

Jie taip pat turės būti pajėgūs „laiku ir tiksliai vykdyti paskirtas užduotis bei būti pasiruošę dirbti kiaurą parą“.

„Per projektą „Komanda“ bet kuris dalyvis, kad ir kokios būtų lyties, amžiaus arba socialinio statuso, įgis galimybę ne vien dirbti su R.Kadyrovu, bet ir tapti žmogumi, kuris sieks įgyvendinti pačias įdomiausias idėjas šiam Rusijos regionui“, – rašoma laidos prodiuserių pranešime.

Dalyviai laidose susidurs su iššūkiais – tokiais, kaip kopimas į kalnus – taip pat turės galimybę visokeriopai įvertinti čečėnų svetingumą ir tradicijas.

Laidoje Čečėnija yra pristatoma kaip džiaugsmingas ir svetingas kraštas, nors jo vadovą R.Kadyrovą žmogaus teisių organizacijos kritikuoja dėl autoritarinio valdymo, per kurį būdavo nereti kankinimų, pagrobimų ir egzekucijų be teismo sprendimo atvejai.

R.Kadyrovas konkurso nugalėtoją įdarbins respublikos Strateginės plėtros agentūros vadovu.

„Kas geriausias? Tai nuspręs pats respublikos vadovas R.Kadyrovas. Jis vertins visus išbandymus, padedant specialiai žiuri“, – nurodė televizija.

Žmogaus teisių organizacijų aktyvistai kaltina R.Kadyrovą, kad jis pavertė Čečėniją savo asmenine valda, kurioje nevaržomai naudoja pagrobimus ir kankinimus, bet yra menkai kontroliuojamas Maskvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.